Ingezonden persbericht


Persbericht

Modern Media introduceert nieuwe e-publishing oplossing voor uitgeverijen


* Sanoma's Sportweek en het Nederlands Dagblad in ePaper formaat

Amersfoort, 7 juni 2005 - Uitgeverijen kunnen voortaan zonder aanpassingen aan redactie- en productieteams printpublicaties en redactionele content ogenblikkelijk op het internet publiceren. Modern Media uit Amersfoort heeft daartoe een innovatieve e-publishing oplossing gelanceerd. Tijdens het Modern Media e-Publishing event in het Rosarium in Amsterdam zijn eerste versies van Sportweek en het Nederlands Dagblad in e-paper formaat getoond.

Het bijzondere van Clixmaster Republisher is dat het uitgevers de mogelijkheid biedt om hun printpublicaties ogenblikkelijk vanuit bestaande productiesystemen, digitaal op het internet te herpubliceren. Een groot aantal nieuwe diensten kan worden geïmplementeerd zonder dat daar een extra personeelsinvestering voor nodig is of het productieproces hoeft te worden aangepast; er kan gewoon worden gewerkt vanuit de bestaande situatie met één redactieteam en één productieafdeling. De redactionele content wordt via een internetvriendelijke interface getoond met behoud van de essentiële opmaak en de kwaliteitsstandaarden van de publicatie. De digitale uitgave voldoet daardoor volledig aan de nieuwe regelgeving van het HOI, het Instituut voor Media Auditing, ten aanzien van meetellen bij de oplagecijfers. De online lezer kan de ePaper met iedere gangbare browser benaderen, zonder extra programmatuur, downloads en/of plug ins.

De e-publishing oplossing Clixmaster Republisher van Modern Media biedt uitgevers direct uitgebreide mogelijkheden voor extra toegevoegde waarde. Recente onderzoeken tonen aan dat de advertentie-inkomsten voor uitgevers van print media teruglopen ten koste van advertenties op het Internet. Advertenties worden nu ook automatisch op het Internet aangeboden en kunnen via de geïntegreerde Linkmanager op eenvoudige wijze dynamisch aan de site van de adverteerder worden gekoppeld. Hiernaast kan de servicegraad aan lezers worden vergroot door onder meer een automatisch gegenereerd archief, het verrijken van de informatie met directe links naar niet alleen adverteerders maar ook bewegende beelden, en het automatisch bieden van toegang tot de informatie via de mobiele telefoon.

"Wij hebben voor Clixmaster Republisher gekozen omdat wij onze uitgave Sportweek laagdrempelig en kosteneffectief via het internet aan onze lezers willen aanbieden. Daarbij heeft Modern Media een lange termijn visie die ons kan begeleiden om via het internet een nieuwe relatie te leggen met onze lezers", zegt Michiel Kroeks van Sanoma Men''s Magazine.

Clixmaster Republisher is inmiddels door Sanoma gekozen voor de e- Paper uitgaven van Sportweek en Kijk. Met meerdere uitgevers lopen vergaande gesprekken over introducties op korte termijn. Het systeem sluit aan op alle belangrijke uitgeverssystemen, zoals Quark Xpress, Adobe Indesign, Hermes, Cicero en CCI.

Over Modern Media
Modern Media biedt oplossingen aan organisaties die streven naar een slimmere interactie met hun doelgroepen via het Internet, teneinde meer omzet, lagere kosten en/of een hogere servicegraad te verkrijgen. Door de inzet van business georiënteerde en/of materiedeskundige experts worden uitdagingen en kansen vertaald naar pragmatische en meetbare standaard beschikbare oplossingen. Deze best-of-breed oplossingen zijn zelf ontwikkeld of zorgvuldig geselecteerd. Modern Media's technische en functionele specialisten kunnen deze oplossingen snel en effectief bij klanten implementeren.

//Einde bericht

Voor meer informatie, neem dan contact op met:
Nicolette ter Rele, Modern Media
Tel: +31 (0)33 453 5377
Email: Nicolette.ter.Rele@modernmedia.nl

Steijger.communications BV
Cees Steijger
Te;: +31 (036) 523 5330
Email: cees@steijger.com