Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 7 juni

* WINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Aan de Korte Lijnbaan werd maandagmorgen een winkel overvallen. Omstreeks elf uur kwam een man het pand binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden twee vrouwelijke personeelsleden gesommeerd geld af te geven. Met de buit, enkele duizenden euro's, verliet de overvaller de winkel en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* POLITIE HOUDT DANKZIJ MELDING GETUIGEN INBREKERS AAN

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden heeft maandagavond, dankzij oplettende buurtbewoners, twee inbrekers aangehouden. Omstreeks half twaalf kwam de melding binnen van diverse getuigen dat er werd ingebroken in een woning aan de Jan van Zutphenstraat. Politiemensen kwamen snel ter plaatse en hoorden plotseling een harde gil. De 95-jarige bewoonster trof de verdachten in haar woning aan. Ze pakte en één van de twee bij de haren en ging gillen. De agenten hielden korte tijd later een verdachte aan bij de deuropening. De tweede verdachte had zich verstopt in de woning en werd in een kast gevonden. De twee vrouwen, een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 43-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats, zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* MAN EN VROUW OMGEKOMEN BIJ SCHIETPARTIJ IN RELATIONELE SFEER

ROTTERDAM - Een man en een vrouw, beiden 40 jaar oud, zijn maandagavond omgekomen bij een schietpartij in de Van Heusdenstraat. Om even voor half negen werd er in de woning geschoten, vermoedelijk na een ruzie in de relationele sfeer. De vrouw raakte zwaar gewond en is in de nacht van maandag op dinsdag in het Erasmus Medisch Centrum bezweken aan haar verwondingen. De man overleed ter plaatse. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van deze zeer ernstige zaak. Er wordt vandaag sectie verricht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE STEEKPARTIJ AAN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben maandagavond een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Jacob Catslaan. Omstreeks kwart over één maandagmiddag werd de 58-jarige bewoonster door haar zoon met een mes neergestoken. De vrouw raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De recherche van het district Oost stelde een onderzoek in en hield de verdachte enige tijd later in zijn woning aan. De aanleiding van de steekpartij zijn problemen in de relationele sfeer en psychische problemen van de 23-jarige man. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Middaguitgave maandag 6 juni

* OVERVAL JUWELIERSZAAK, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN DOOR PUBLIEK

ROTTERDAM - Een juwelierszaak aan de Hoogstraat is maandagmiddag overvallen door twee mannen. Na de overval konden de twee verdachten, na een korte achtervolging, door een aantal goed en adequaat reagerende getuigen en omstanders worden overmeesterd. Omstreeks kwart over één stapten twee mannen een juwelierszaak aan de Hoogstraat binnen. Eén van hen was in het bezit van een vuurwapen. De eigenaar werd bedreigd en er is met het vuurwapen geschoten, waardoor de 44-jarige winkelier gewond raakte. Hij is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De hond die in de zaak aanwezig was werd eveneens geraakt door een kogel en overleed ter plaatse. De overvallers verlieten de zaak met een hoeveelheid sieraden. Ze stapten op een scooter, maar kwamen niet ver. Getuigen uit het publiek en collega winkeliers verhinderden hen om verder te rijden, één verdachte is hierbij aangehouden. De tweede verdachte probeerde te vluchten maar na een korte achtervolging werd ook hij in de kraag gevat door achtervolgende omstanders. Een vuurwapen is in beslag genomen. Het tweetal is ingesloten, het betreft een 25-jarige Rotterdammer, de identiteit van de tweede verdachte is nog niet vastgesteld. De recherche van het district Centrum is belast met het onderzoek in deze zaak.


* VROUW ZWAAR GEWOND NA STEEKPARTIJ
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 58-jarige Capelse is maandagmiddag rond kwart over één in haar woning aan de Jacob Catslaan zwaar gewond geraakt nadat zij door haar zoon met een mes was gestoken. Relationele problemen alsmede de psychische toestand van de verdachte zouden aanleiding zijn geweest voor dit misdrijf. Het slachtoffer is met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De politie van district Oost stelt een onderzoek in naar de verblijfplaats van de verdachte en de juiste toedracht van dit incident.

Ochtenduitgave maandag 6 juni