Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht 07-06-2005 - Nieuwsbericht district Lekstroom

Vernieling en gestolen bromfiets
IJSSELSTEIN Maandagavond 6 juni hield de politie op het Vinkenerf een 17-jarige jongen uit IJsselstein aan.

Omstreeks 19.45 kreeg de politie de melding dat een jongen een ruit van een woning aan het Vinkenerf had vernield. Toen de politie ter plaatse kwam en de jongen wilde aanhouden, trof zij bij de jongen een bromfiets aan die als gestolen gesignaleerd staat. De bromfiets en de jongen zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Verdachte diefstallen in autos aangehouden

NIEUWEGEIN - Dinsdag 31 mei werd een 20-jarige verdachte uit IJsselstein aangehouden omdat hij verdacht werd van diefstal uit autos.

Agenten controleerden om 12.40 uur de verdachte op de Hendrik van Lunterenstraat in IJsselstein en troffen in zijn auto allerlei goederen aan, waarvan eerder die dag aangifte van diefstal was gedaan door een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. Ook trof de politie bij de man een gestolen telefoon en een busjes pepperspray aan. De verdachte werd aangehouden en zijn auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Door onderzoek achterhaalde de politie dat de man in de wijk Merwestein (Schermwal, Leemwal, Veenval) nog acht autokraken had gepleegd. De gestolen goederen gebruikte de verdachte met name voor zijn eigen auto. De politie is nu bezig met het demonteren van deze goederen uit de auto van de verdachte, zodat deze weer terug komen bij de aangevers.

De man is inmiddels voorgeleid bij Justitie en in bewaring gegaan.