Gemeente Dordrecht


---

Mobiliteitsplan Dordrecht na inspraak vastgesteld

College wil bereikbaarheid verbeteren en leefbaarheid behouden

Maureen Vermeulen

Het college heeft op 31 mei het beleidsvoornemen Mobiliteitsplan Dordrecht na de inspraak vastgesteld. Het plan dat de keuzes, strategieën en maatregelen op het gebied van verkeer, vervoer en parkeren beschrijft, is op een aantal punten aangepast. De hoofdlijnen zijn ongewijzigd gebleven. Het beleidsvoornemen zal nu in de commissie Ruimte & Economie worden behandeld.
Reacties
Tijdens de inspraakperiode zijn in totaal 14 reacties binnengekomen. Een groot deel gaat over de keuzes die zijn gemaakt voor parkeren van bezoekers in de Binnenstad. Er wordt vooral aan de noodzaak voor extra parkeervoorzieningen getwijfeld. Daarnaast gingen de reacties over de prioriteiten voor fiets en openbaar vervoer, uitvoering van wijkverkeersplannen en over de noodzaak van een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen.

Vervolg
Het Mobiliteitsplan is nog niet af. Het nu vastgestelde Beleidsvoornemen wordt nog aangevuld met een uitvoeringsprogramma ("projectenboek") en de opzet voor een monitoringsprogramma. Deze plannen samen vormen het Mobiliteitsplan Dordrecht. Het is de bedoeling dit najaar het complete Mobiliteitsplan klaar te hebben.

Meer informatie
Meer informatie over het Mobiliteitplan Dordrecht is te vinden op www.dordrecht.nl/bereikbaarheid en vervolgens "Mobiliteitsplan Dordrecht". De inspraaknota, waar de reacties in staan, en het definitieve beleidsvoornemen zijn hier te downloaden.

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6470

Informatie
Gert Slager
Stadsontwikkeling
telefoon (078) 639 6844