Gemeente Grootegast


Brandweer Grootegast kampioen in Haren

Afgelopen zaterdag werd de gewestelijke brandweerwedstrijd in de klasse HD (hoge druk) gespeeld in Haren. 11 teams die zich geplaatst hadden door 1e, 2e en 3e te worden op verschillende provinciale wedstrijden gingen hier de strijd met elkaar aan. Rond 08.00 uur vertrok de wedstrijdploeg met supporters naar Haren waar rond 9.30 uur de wedstrijd gespeeld moest worden.

De melding betrof een woningbrand in een pand die naast kamerverhuur voor studenten ook een winkel en een kroeg huisvestte. Ter plaatste kon één van de bewoners al heel veel vertellen, als er maar naar gevraagd werd. Er werden nog twee personen vermist. De brand zou op de eerste verdieping zijn met mogelijk een doorslag naar de 2e verdieping. Tevens was op de 1e verdieping door één van de ramen het "vuur" zichtbaar. Een goede inzet die met menig zweetdruppel gepaard ging. De eerste verdieping was alleen via de voorzijde en een steile trap bereikbaar, de tweede verdieping via twee brandtrappen en een platdak via de achterzijde. Een inzet die ongeveer 35 minuten bedroeg om de 2 slachtoffers te redden en de brand te blussen.

Rond 19.00 uur was de bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking. Vol spanning zaten de 11 ploegen en supporters te wachten. De ploegen die op de 1e en 2e plaats eindigden plaatsen zich voor de landelijke finale op 17 september in Elst (Gld). Degene die daar 1e wordt neemt de titel Nederlands kampioen mee naar huis.

De uitslag: 1e: Grootegast (1652 pnt), 2e: Denekamp2 (1618 pnt), 3e : Zwaagwesteinde,
4e: Veendam1, 5e: Ureterp, 6e: Veendam2, 7e: Peize 2, 8e: Informatie Beheer Groep, 9e: Avebe-Tak, 10e: Bierum, 11e: Veenhuizen2

De wedstrijdploeg bestaat uit: bevelvoerder: G. Tuinstra, chauffeur/pompbediender: S. Sikkema, aanvalsploeg: Ewoud Hoogstra en Johan Brouwer, waterploeg: Jan Steringa en Johan Hofman.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G. Tuinstra, Brandweer Grootegast, telefoonnummer: 06-21623689

---

(c) 2003 Gemeente Grootegast