Ingezonden persbericht


Persbericht

7 juni 2005

Ontrack introduceert nieuwe versie PowerControls

~ mailbox recovery tool biedt uitgebreide zoekmogelijkheden en email-systeemondersteuning ~

Ontrack Data Recovery, 's werelds grootste data recovery-expert, introduceert een nieuwe versie van zijn veelgebruikte mailbox recovery tool PowerControls.

PowerControls 3.10 biedt uitgebreide ondersteuning van e-mailsystemen voor gebruikers van Hewlett-Packard's OpenView Data Protector backup-formaten. Microsoft ® Exchange-beheerders kunnen betere recovery-prestaties leveren met de verbeterde zoekfunctionaliteit en aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen realiseren.

De nieuwe versie biedt:

· Kostenbesparingen omdat de hoeveelheid opslagruimte om back-ups op te slaan en te archiveren wordt geminimaliseerd. Met PowerControls is het niet meer nodig om back-ups te maken van individuele mailboxen. Schijfruimte, kosten en tijd die samenhangen met het uitvoeren van back-ups worden hierdoor teruggebracht;


· Tijdsbesparingen:

- De oplossing maakt aanzienlijke tijdsbesparingen mogelijk bij het terugzetten van een individuele mailbox. PowerControls zet mailbestanden terug vanaf een eerdere volledige back-up rechtstreeks op de Exchange server of in een nieuw of bestaand PST-bestand. Dit elimineert de extra stappen die nodig zijn om mail apart te importeren in Exchange of Outlook;
- Daarnaast verkort de oplossing de tijd die nodig is voor het maken van een back-up van de opgeslagen informatie. De meeste organisaties voeren eerst een volledige Exchange back-up uit en daarnaast nog een tweede back-up van 'zeer belangrijke mailboxen'. Met PowerControls 3.10 is dat tweede proces overbodig;
- Ten slotte minimaliseert de oplossing de tijd die nodig is om e-mail te lokaliseren die voldoen aan bepaalde criteria, zoals zoektermen, specifieke gebruikers, onderwerp of datum. PowerControls' Advanced Find-functionaliteit doorzoekt alle mailboxen in één archive .edb-bestand in plaats van een mailbox per keer te doorzoeken of een oudere back-up online te zetten voor analyse.

In veel gevallen verlaagt PowerControls, dat de 'Verified for Windows XP'-status heeft, de hersteltijd van uren tot minuten.

"Het aantal e-mails dat dagelijks wordt ontvangen en verstuurd neemt nog steeds toe. Nieuwe regelgevingen vragen om robuustere opslagmethoden en IT-beheerders zoeken naar efficiëntere manieren om de vele e-mails te beheren", aldus Adrian Palmer, managing director bij Ontrack Data Recovery. "Nieuwe opslagmethoden classificeren data op basis van de waarde voor de onderneming. IT-professionals moeten snel e-mailarchieven kunnen doorzoeken en belangrijke informatie direct kunnen terughalen. De uitbreidingen in PowerControls zorgen ervoor dat beheerders snel toegang hebben tot Exchange serverback-ups op schijf of tape, ongeacht de huidige omgeving."

Verschillende versies van PowerControls 3.10 zijn verkrijgbaar vanaf 995 euro voor 100 mailboxen via de website: www.ontrack.co.uk.

Meer informatie over data recovery kunt u vinden op de Ontrack-website: www.ontrack.co.uk.

(405 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

PowerControls 3.10 heeft naast de mogelijkheden en voordelen van het huidige product ook:

New ExtractWizard Agent voor HP OpenView Storage Data Protector PowerControls 3.0 biedt nu aan gebruikers van HP Open View Storage Data Protector ExtractWizard-ondersteuning voor HP Data Protector 4.0, 4.1, 5.0 en 5.1 back-upformaten. ExtractWizard ondersteunt zeven verschillende soorten back-upformaten en helpt de Microsoft Exchange Server Information Store data vanaf back-ups van tape of schijf terug te zetten naar elke willekeurige locatie (bijvoorbeeld machine, partitie of map). Daarmee elimineert het de noodzaak om back-ups op te slaan op een identieke Exchange Server, de zogenaamde 'recovery-server'. Voor HP Data Protector is PowerControls de snelste manier om berichten terug te zetten. Voor de gebruiker wordt het met deze veelgebruikte e-mail back-upoplossing gemakkelijker te voldoen aan de huidige regelgevingen. Ondersteuning is ook verkrijgbaar voor Microsoft® NT Backup, Veritas BackupExec(TM), Legato Networker®, Computer Associates® BrightStor(TM)ARCServe® en Veritas NetBackup(TM) en IBM Tivoli-formaten.

Uitgebreide zoekfunctionaliteit
Met de nieuwe multiple source zoekfunctie kunnen gebruikers kiezen uit meerdere databases en iedere combinatie van mailboxen of mappen die ze willen doorzoeken. Deze functie is met name handig als de gebruiker oude mail of een grote hoeveelheid mail moet doorzoeken. Met een checkbox tree-overzicht van alle geopende data-opslagplaatsen kan de gebruiker één, meerdere of alle gewenste mailboxen en mappen doorzoeken, ongeacht waar de data is opgeslagen.

Meerdere methodes om back-ups te lezen
PowerControls 3.10 kan in dialoog werken met de back-up software van de gebruiker om sneller de meest recente Exchange online backups te kunnen lokaliseren en binnenhalen. Met ExtractWizard kunnen ook individuele back-ups op schijf of tape rechtstreeks worden gelezen zonder de hulp van de software die de back-ups heeft gecreëerd. Voor de PowerControls ExtractWizard hoeft de bestaande back-up-architectuur niet te worden aangepast. Zo biedt het gebruikers de mogelijkheid om snel en efficiënt eerdere e-mailberichten uit recente back-ups terug te zetten naar legacy-archieven.

Over Ontrack Data Recovery(TM)
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de 'Technology Services Group' van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: cathelijnev@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com