Ingezonden persbericht


Dinsdag 7 juni 2005

Friesland Foods verkoopt bedrijf op Guam aan LEAF, Inc.

LEAF, Inc. en Koninklijke Friesland Foods N.V. hebben overeenstemming bereikt over de aankoop door LEAF van de activiteiten van Friesland (USA), Inc. per 6 juni 2005.

Friesland (USA) produceert en verkoopt zuivelproducten, ijs, water en vruchtensappen op het eiland Guam (VS) in de Stille Oceaan. Het bedrijf distribueert ook merkproducten van Coca-Cola. LEAF neemt zowel de gebouwen en installaties, de verkoop- en distributie-activiteiten en de 114 medewerkers over.

LEAF bestaat uit een groep investeerders waarvan de activiteiten hoofdzakelijk bestaan uit de productie en distributie van Coca-Cola in Azië en Micronesia. Friesland Foods heeft besloten de activiteiten op Guam te verkopen omdat de locale productie-activiteiten en de geografische ligging niet meer tot de kernactiviteiten behoren.

Royal Friesland Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, het Midden-Oosten, West-Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Foods sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,4 miljard euro. In totaal zijn 17.500 medewerkers in dienst waarvan 12.000 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Friesche Vlag, Milli, NoyNoy, Peak, Bonnet, Rainbow, Completa, Debic, Frico, Friso, Pöttyös, Dots, Kievit, Appelsientje, Chocomel, Cécémel, CoolBest, DubbelFrisss, Extran en Fristi.