Gemeente Dordrecht


---

30 extra Parkeerplaatsen achter Blekersdijk

Leo den Otter

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten 30 tijdelijke parkeerplaatsen aan te leggen achter de Blekersdijk / Waterbeekstraat. Daarmee is de buurt geholpen, want tal van parkeerplaatsen zijn in verband met funderingsherstel niet bruikbaar. De omwonenden hebben inmiddels een brief ontvangen, waarin het college uitleg geeft over de ontwikkelingen op het terrein van de voormalige Ford-garage.
Ontwikkelingen
Komende anderhalf à twee jaar gaat er veel gebeuren. Er wordt gestart met bodemsanering en het eindigt met de oplevering van een basisschool als vervanging van School Vest. Bewoners zullen van tijd tot tijd overlast hebben van de werkzaamheden. De gemeente heeft beloofd er alles aan doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid waar mogelijk te behouden (desnoods via een omleiding).

Bodemsanering
In 2004 is een saneringsplan opgesteld voor het terrein van de voormalige Ford-garage aan de Blekersdijk. Het saneringsplan is vorig jaar september al gepubliceerd. Medio augustus wordt gestart met de sanering. De gemeente laat vooraf alle panden in de directe omgeving door een onafhankelijk expertise bureau opnemen. Rond de komende jaarwisseling moet de klus geklaard zijn.

Bouw van de school
Na de sanering wordt gestart met de bouw van nieuwe School Vest. Hoe de school er precies komt uit te zien is op dit moment nog niet bekend. Zodra méér bekend is over de planning en het ontwerp van de school, worden de omwonenden uitgenodigd voor een informatieve bijeenkomst, naar verwachting in de tweede helft van augustus 2005.

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06-51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie