Gemeente De Ronde Venen


Promotie van duurzame waterrecreatie krijgt vorm

Op initiatief van de provincie Utrecht is de Milieudienst Noord-West Utrecht in januari 2005 gestart met het project Duurzame Waterrecreatie. Doel van het project is waterrecreanten in het Vecht- en Utrechts/Hollands Plassengebied te informeren over de natuurwaarden in het gebieden en daarmee het besef voor natuurwaarden en milieubewuste recreatie te vergroten. De resultaten zijn een fraai vormgegeven informatieve water-/recreatiekaart en een onderzoekston voor kinderen. De gemeente De Ronde Venen heeft een financiële en inhoudelijke bijdrage geleverd aan het project.

Op 25 mei 2005 zijn bij Jachthaven Omtzigt in Vinkeveen de resultaten van het project Duurzame Waterrecreatie gepresenteerd: een fraai vormgegeven informatieve water-/recreatiekaart en een onderzoekston voor kinderen, de zogenoemde ontdekton. Tevens is in het kader van die bijeenkomst de Regionale Activiteiten Agenda Milieu (RAAM)overeenkomst tussen de provincie Utrecht en deelnemende gemeenten getekend.

Het project Duurzame Waterrecreatie is in korte tijd gerealiseerd. De water-/recreatiekaart wordt bij diverse adressen in het Vecht- en Utrechts/Hollands Plassengebied verkocht voor een bedrag van 2,00. De ontdekton voor kinderen, waarvan er zo'n 60 zijn gemaakt, kan voor 2,50 worden gehuurd bij een 20-tal adressen, voornamelijk jachthavens.

Het project is tot stand gekomen met inhoudelijke en financiële bijdragen van de Milieudienst Noord-West Utrecht, Provincie Utrecht, Waterleidingbedrijf Amsterdam, DWR, Plassenschap Loosdrecht en omstreken, Natuurmonumenten, ANWB, de gemeenten Breukelen, Loenen, Maarssen en De Ronde Venen.