Ingezonden persbericht


Persbericht

BVO komt met breed scala Linux-opleidingen

Opkomst open source besturingssysteem niet te stuiten

Nieuwegein, 7 juni 2005 - De snelle opkomst van Linux wordt voor een groot deel verklaard door het feit dat Linux meer en meer ook op dekstops draait, en niet meer alleen op servers. Deze ontwikkeling zorgt voor een sterk groeiende vraag naar goede opleidingen op dit gebied. ICT-opleider BVO biedt gebruikers van Linux-systemen nu een cursus die opleidt tot een officiële Linux-certificatie. De opleiding kan ook worden gevolgd door gebruikers die een gedegen basiskennis willen krijgen, maar niet uit zijn op een certificatie.

Marktonderzoeker Marketcap zegt dat op dit moment bij 8,5 procent van de bedrijven en instellingen met meer dan 50 werknemers al wordt gewerkt met Linux-servers. De verwachting is dat dit percentage binnen een jaar bijna zal verdubbelen. Bij grote organisaties (500 werknemers of meer) is de Linux-penetratie nog hoger. Daar werkt op dit moment één op de 10 bedrijven met het open source besturingssysteem. En nu Linux de desktop bereikt kent het gebruik een nog veel hogere vlucht.

Linux vooral sterk in onderwijssector

In het onderwijs is de marktacceptatie nog groter. Bijna één op de vijf onderwijsinstellingen maakt gebruik van Linux-servers. Een eveneens sterk groeiende markt, aldus Marketcap is de bank- en verzekeringssector. Het gebruik van Linux is hier in één jaar tijd met 61 procent toegenomen. Volgens de marktonderzoeker wordt een groot deel van de Linux-servers ingezet als applications- of department-server, maar dringt het besturingssysteem nu ook door als server voor centrale en decentrale applicaties.

In de BVO-training wordt ingegaan op het dagelijks gebruik van een Linux-machine. De deelnemer wordt geleerd hoe een Linux-machine te installeren en welke de basisprincipes van het systeem zijn. Deze opleiding wordt afgesloten met het Junior Level Administration LPIC1 examen. De cursus staat open voor iedereen die de basisvaardigheden computergebruik bezit en gaat in op installatie, het gebruik van de Linux command line (Shell), het gebruik van de grafische desktop, het Linux file protectiesysteem, input en output redirectie, procesbeheer, configuratie van een stand alone machine, het aanpassen van files met de vi editor, het installeren van applicaties, het Linux bestandssysteem, Linux tekstfilterprogramma's en de introductie van Shell scripts. Het examen is erkend en wordt door BVO afgenomen en gecertificeerd.

Naast deze instapcursus heeft BVO tevens vervolgopleidingen ontwikkeld:
* Advanced Shell Programming

* Advanced Perl Programming

* Advanced Web Programming

* AdvancedJava Programming

* Linux System Administration

De cursussen worden gegeven in de eigen opleidingsvestigingen van BVO te Nieuwegein en Eindhoven, maar kunnen bij voldoende belangstelling op andere plaatsen in het land plaatsvinden.

Over BVO

BVO is een belangrijke ICT opleider voor automatiseringsspecialisten en IT-gebruikers. Het bedrijf verzorgt trainingen voor systeembeheer, programmering, internetontwerp en Microsoft-toepassingen, zowel in standaard- als in maatwerktrajecten. Het bedrijf is in 1990 opgericht en heeft veel opzien gebaard met het trainigsprogramma Bootcamp, een cursusversneller, die niet allen leidt tot veel tijdwinst, maar ook tot aanzienlijk lagere kosten. Momenteel maakt het bedrijf een sterke groei door en heeft het eerste kwartaal van dit jaar de omzet verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. BVO is een gecertificeerde opleider voor Microsoft, Linux en Cisco. In samenwerking met Hogeschool NOVI biedt BVO tevens de kopstudie Informatica aan.



Ingezonden persbericht