Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 7 juni 2005

Cultuuragenda bij TV Gelderland

Arnhem - TV Gelderland start in september 2005 met een cultuuragenda op televisie. De cultuuragenda biedt scherpgeprijsde advertentieruimte voor allerlei soorten culturele activiteiten zoals theater, muziekfestivals, braderieën, exposities en popconcerten.

Omdat culturele activiteiten voor de provincie een toegevoegde waarde hebben, en omdat deze evenementen door hun beperkte budget weinig kansen krijgen op het bereiken van grote groepen mensen, geeft TV Gelderland een grote korting op de zendtijd. TV Gelderland reageert met dit initiatief op de enorme hoeveelheid aanvragen van culturele instellingen en bedrijven om hun activiteit of evenement te promoten.

Doordat het aanbieden van advertenties plaats vindt binnen het vaste stramien van de cultuuragenda kan de advertentie, inclusief montage en productie, voor een zeer lage prijs aangeboden worden. Een serie van twaalf advertenties kost in totaal 400 euro, Daarbij krijgt de adverteerder ook nog een vermelding op de teletekst- en internetpagina van Radio en TV Gelderland.

Met een gemiddelde van ruim 370.000 kijkers per dag scoren de programma's van TV Gelderland hoger dan menig programma van de landelijke omroepen. Op deze manier bereiken de adverteerders op de cultuuragenda met hun aankondiging circa 800.000 Gelderlanders.

De cultuuragenda bestaat uit een blok van vier verschillende advertenties van elk tien seconden. Dit blok wordt van maandag tot en met donderdag iedere avond drie keer uitgezonden. Uiteindelijk wordt elke advertentie dus 12 maal vertoond. Uit de advertentie wordt duidelijk wat het evenement is en waar en wanneer het gehouden wordt. Bovendien kan een foto worden getoond en wordt het spotje ondersteund door een voice-over.

Het plaatsen van een advertentie is eenvoudig. Indien de gegevens en foto naar de cultuuragenda worden gezonden, wordt de volledige

productie en uitvoering door de redactie van de cultuuragenda uitgevoerd.

Om in aanmerking te komen voor de cultuuragenda moet slechts voldaan worden aan twee algemene voorwaarden: de aankondiging moet gaan over een culturele activiteit in Gelderland en de activiteit moet plaatsvinden in de week van de advertentieserie of de week daarna. De cultuuragenda start in september dit jaar. Voor informatie kunt u zich wenden tot NOBS Media Producties Arnhem, telefoon 026-4451472, email cultuuragenda@nobs.nl of via de website van Radio en TV Gelderland: www.omroepgelderland.nl