Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


7 juni 2005


Zutphen - politie zoekt benadeelden


Je hebt een mooie fiets en op een gegeven moment wordt deze gestolen. Dat je hem niet op slot had staan is natuurlijk niet verstandig, maar het geeft de dief niet het recht om hem mee te nemen. Maar geen aangifte doen is nog onverstandiger; een beetje dom misschien wel. Want wat gebeurt er nu als de politie een fietsendief aanhoudt en hij bekent de diefstal van jouw fiets en je hebt geen aangifte gedaan. Dan zit de politie met de handen in het haar. Onlangs werd een Zutphenaar aangehouden die de nodige fietsendiefstallen bekende. Hij had ook nog enkele fietsen thuis staan en daarvan konden sommige aan de benadeelden worden teruggegeven. Toch mist de politie nog aangiften van onder meer de volgende fietsen, die in mei 2005 gestolen zijn:
1e. Batavus, damesfiets, boodschappenmandje achterop. Weggenomen overdag bij Albert Heijn aan de Dreiumme te Warnsveld.
2e. Gazelle, damesfiets, met fietstassen. Weggenomen overdag bij het Nutsgebouw aan de Breegraven te Warnsveld.
3e. Gazelle, damesfiets, grijs. Weggenomen overdag bij de winkel Lucardi aan de Beukerstraat te Zutphen.
4e. Zwarte omafiets. Weggenomen overdag vanuit fietsenrek bij Bibliotheek aan Broederenkerkplein te Zutphen.
5e. Sparta damesfiets. Weggenomen vanuit fietsenrek bij het Station in Zutphen.
6e. Giant damesfiets. Weggenomen overdag bij de winkel Blokker in de Polsbroek te Zutphen.


Wilt u aangifte doen ? Als u internet heeft kunt u de diefstal van uw fiets via www.politie.nl aangeven. Makkelijk en te doen op het moment, dat het u het beste uitkomt.


Heeft u geen internet, dan kunt u een afspraak met ons maken. De politie in de regio Noord- en Oost-Gelderland heeft sinds verleden jaar het systeem van aangifte doen op afspraak ingevoerd. Hiermee wordt voorkomen, dat mensen onnodig lang moeten wachten. Stel dat uw voorganger net met een zeer tijdrovende aangifte geholpen wordt, dat is voor u en ons niet efficiënt. Nu wordt u op de afgesproken tijd geholpen. U kunt 24 uur per dag via 0900 - 8844 de politie bellen voor een afspraak. De aangifte op afspraak wordt dus in overleg met ú gemaakt ! Voor spoedeisende gevallen is 112 altijd bereikbaar.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --