Gemeente Apeldoorn

Op vrijdag 6 januari 2006 Stadsfeest voor alle Apeldoorners in Orpheus

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten de Apeldoornse bevolking op vrijdag 6 januari 2006 een avondvullend Stadsfeest aan te bieden in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus. Dit Stadsfeest wordt gecombineerd met de jaarlijkse nieuwsjaarsreceptie van de gemeente. Ook deze nieuwjaarsreceptie zal in Orpheus worden georganiseerd.

Tot nu toe is het gebruikelijk dat de gemeente aan het begin van het nieuwe jaar de bevolking diverse festiviteiten aanbiedt. Zo was er op de eerste donderdag van dit jaar een concert van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), op de eerste vrijdag een nieuwsjaarsreceptie van de gemeente (de Stadsreceptie) in het Stadhuis, op de zaterdag de Sportverkiezingen en het culturele programma Beste Wensen van Orpheus en op zondag het nieuwjaarsconcert van de Ereprijs in het Stadhuis. De gemeente Apeldoorn gaat samen met onder andere Orpheus, de Vereniging Sportraad Apeldoorn (VSA), Accres, het NJO en de Ereprijs deze activiteiten bundelen in een zogenoemd Stadsfeest. Als locatie is gekozen voor Orpheus. Door de bundeling van activiteiten kan de inwoners van Apeldoorn een avondvullend cultureel en sportief programma worden aangeboden.

Voorlopig programma:

* 19.00 19.45 uur: Ontvangst met hapje en drankje
* 19.45 20.00 uur: Toespraak burgemeester en opening Stadsfeest
* 20.00 20.30 uur: Receptie

* 20.00 22.30 uur: Combinatie Sportverkiezingen en Beste Wensen: Sportverkiezingen (verkiezingsonderdelen sportman, -vrouw, -ploeg,
-talent van het jaar) en diverse culturele en sportieve optredens (cabaret, pop, demonstraties dans/sport, koren, bands enz.), optredens NJO en De Ereprijs.

Het exacte programma en de inhoud van het Stadsfeest wordt de komende tijd verder ingevuld. Bij de verdere uitwerking van het programma worden de verschillende participanten nadrukkelijk betrokken. Onder leiding van de gemeente Apeldoorn zal voor dit doel een werkgroep worden opgericht. Vertegenwoordigers van Orpheus, de Vereniging Sportraad Apeldoorn, Ereprijs en NJO zullen worden uitgenodigd om in deze werkgroep te participeren. In het najaar zal meer informatie naar buiten worden gebracht over de invulling van het programma.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7-jun-2005 02:14