Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 juni 2005

Politie onderzoekt overval op woning

TILBURG De politie is een onderzoek gestart in verband met de overval op een woning aan de Bernard Loderstraat in Tilburg. Deze overval werd vanmorgen rond kwart voor tien gepleegd door een nog onbekende man die een vuurwapen bij zich had. In de woning zat de 50-jarige bewoner met een medewerkster op de begane grond te werken. Als er gebeld wordt doet de vrouw open en zij staat dan ineens oog in oog met de overvaller. De vrouw moet van hem op de grond gaan liggen en als de 50-jarige man op het tumult afkomt, moet hij ook onder bedreiging van het vuurwapen op de grond gaan liggen. De man en de vrouw worden vervolgens op de eerste verdieping in een slaapkamer opgesloten en de bewoner ziet nog hoe de man een nog onbekend geldbedrag uit een kamer haalt. In de slaapkamer weet de vrouw via het raam te ontsnappen en bij de buren alarm te slaan. De gealarmeerde politie weet de man ook uit de slaapkamer te bevrijden. Van het slachtoffer is een uitgebreide aangifte opgenomen. Personeel van de Technische Recherche van de Politie Midden en West Brabant hebben in de woning een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft verder een buurtonderzoek verricht.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

TILBURG Vanmiddag, rond de klok van halféén, hebben agenten in een woning aan de Churchilllaan in Tilburg een 33-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw in de woning met een mes heeft bedreigd. Verder zou de man ook de draad van een telefoonoplader om de hals hebben gedaan en aangetrokken. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van huiselijk geweld en de man is ingesloten.

Agenten houden Tilburgse jongens aan na vechtpartij

TILBURG Een 15- en een 16-jarige Tilburgse jongen zijn gistermiddag om kwart over vijf op een schoolterrein aan de Reitse Hoevenstraat aangehouden nadat zij betrokken waren bij een vechtpartij. Een leraar, die de vechtende jongens wilde scheiden, liep hierbij ook klappen op. De Tilburgse jongens zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en van de mishandelde leraar heeft de politie een aangifte opgenomen.

33 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gistermiddag en avond een bromfietscontrole gehouden aan het Wilhelminapark. Bij deze controle schreven de agenten 33 bekeuringen uit en werden 9 bromfietsen uit het verkeer genomen, waarvan er één in Breda gestolen was. De bekeuringen vielen voor de volgende overtredingen:

4 x bleek een bromfiets niet verzekerd

16 bromfietsen waren opgevoerd


3 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat bij zich


1 bromfietser had geen verzekeringsplaatje op zijn voertuig

6 bromfietsers droegen geen helm


1 bromfietser kon de verzekeringspapieren niet tonen


2 bromfietsers hadden een verkeerde kleur plaat op hun voertuig.

Politie onderzoekt vernielingen van ruiten aan de Gluckstraat

TILBURG De politie van Tilburg Noord is een onderzoek gestart naar de vernielingen van ruiten bij vijf woningen aan de Gluckstraat in Tilburg. Vermoedelijk met een luchtbuks of een zogenaamd balletjespistool werden er bij vijf woningen op ruiten geschoten. In de ruiten werden door de agenten kleine gaatjes aangetroffen. De politie heeft gisteravond van de vijf benadeelden een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt berovingen Tilburgse vrouw

TILBURG Vannacht rond kwart over twaalf werd op de Dirigentenlaan in Tilburg een 49-jarige vrouw uit Tilburg van haar handtas beroofd. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende jongens die op een bromfiets zaten en toen zij de vrouw passeerden rukten zij de tas van de fiets van de vrouw.

TILBURG Vanmorgen tussen negen uur en kwart over negen werd een 69-jarige vrouw uit Tilburg van haar tas beroofd. Dat gebeurde op het Korvelplein ter hoogte van een drogisterij. De vrouw werd door de nog onbekende straatrover van achteren benaderd. Hij trekt de tas uit de handen van de vrouw die hierbij ten val komt en letsel aan haar rechter knie oploopt. In de tas van de vrouw zit een portemonnee met 20 euro. De politie heeft vanmorgen een aangifte van het slachtoffer opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Agenten pakken Tilburger op na bedreiging huismeester

TILBURG Aan de Generaal Smutslaan in Tilburg hebben agenten vanmiddag om één uur een 33-jarige Tilburger aangehouden. Deze man bedreigde de huismeester van een flat toen de huismeester de man aansprak op schade die hij aan een deur van het flatgebouw veroorzaakte. Hierop pakte de verdachte de huismeester bij de keel. Ook werd de man verbaal met de dood bedreigd. De politie heeft van de huismeester een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

15 dagen de cel in

TILBURG Surveillerende agenten hebben vannacht om halftwee aan de Lochtstraat in Tilburg een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bleek nog 15 dagen celstraf te goed te hebben. Hij is ingesloten.

Dronken vrouw bij aanrijding betrokken

TILBURG Vanmorgen om tien over halfnegen hebben agenten op de Dr. Hub van Doorneweg in Tilburg een 51-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw was betrokken bij een aanrijding (achterop een voorganger rijden) en bleek onder invloed van alcohol. In het politiebureau schopte de vrouw bij haar insluiting een agent tegen de benen. Zij blies 2.30 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Zij kreeg verder een rijverbod van 12 uur opgelegd. Door de aanrijding ontstond lichte materiele schade. De politie maakt proces-verbaal op.

11 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG Vanmorgen, tussen kwart over zeven en negen uur, heeft de politie van team Tilburg West een snelheidscontrole gehouden aan de Middeldijkdreef in Tilburg. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Er werden 65 voertuigen gecontroleerd waarvan er 11 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid vanmorgen was 79 kilometer per uur.

Auteur: Carel Bouman