Gemeente Den Haag

juni 2005
Uitbreiding alcoholverbod omgeving Loosduinse Hoofdplein en Rode Kruisplantsoen (7 juni)

Het drinken van alcoholverbod is met ingang van 24 juni voor onbepaalde tijd verboden in de omgeving van het Loosduinse Hoofdplein en het Rode Kruisplantsoen. Eerder al was het Loosduinse Hoofdplein aangewezen als gebied waarvoor een alcoholverbod gold. In het betrokken gebied zorgde overmatig alcoholgebruik voor overlast.

Aangezien er sprake is van verplaatsing en uitwaaiering hebben burgemeester en wethouders besloten tot een uitbreiding van het gebied waarvoor een alcoholverbod geldt. Voor het Loosduinse Hoofdplein geldt de uitbreiding voor het gebied dat ligt tussen de Loosduinse Uitleg, de Willem III-straat, het voetpad tussen het trapveldje en de molen richting WDC de Wiekslag, de Molenbrink en de Brink. Voor het Rode Kruisplantsoen geldt de uitbreiding voor het gebied dat ligt tussen de Segbroeklaan, Kwartellaan, Sportlaan en de Houtrustweg. Behalve het nuttigen van alcohol is het in de aangewezen gebieden ook verboden om op straat aangebroken flesjes en blikjes met alcoholische drank bij zich te hebben..

De gemeente Den Haag zet het instrument alcoholverbod sinds enkele jaren in. Alcoholverboden worden zowel reactief als preventief ingezet in gebieden in de stad waar sprake is van overlast als gevolg van alcoholgebruik.