Persberichten dinsdag 7 juni

's-Hertogenbosch 07-06-2005

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Maandagmiddag is in een winkel aan de Balkweg een 45-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De verdachte had enkele DVDs weggenomen zonder deze te betalen aan de kassa. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt.
In een winkel aan de Markt is korte tijd later een 22-jarige man uit Georgië aangehouden voor hetzelfde feit. De verdachte had uit verschillende winkels parfum en kleding weggenomen. De man is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf in de Rietwaard. Daders vernielden een ruit en namen een koffiezetapparaat weg. Hierbij raakte een waterleiding beschadigd. In een pand in de Parade is later deze nacht eveneens ingebroken. Daders vernielden een ruit. Uit het pand is een geldbedrag ontvreemd.

BROMFIETSTER GEWOND

Vught
Dinsdagochtend is in de Repelweg een 40-jarige bromfietsster uit Vught gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 33-jarige automobiliste uit Vught reed op de Repelweg en verleende op het kruispunt met de Laagstraat geen voorrang aan de 40-jarige vrouw. De bromfietsster is met letsel aan schouder en heup overgebracht naar het ziekenhuis.

ZONDER RIJBEWIJS

Uden -
Maandagavond werd een aanrijding gemeld op de Volkelseweg in Uden. Op die weg was een aanrijding tussen drie auto's ontstaan. Twee auto's kwamen met elkaar in aanrijding en door de aanrijding kwam een van de auto's weer in aanrijding met een derde auto. Bij de controle van de gegevens van de betrokken partijen bleek, dat de bestuurder van de derde auto, een 30-jarige man uit Uden, niet in het bezit was van een rijbewijs. Hiervoor werd de man bekeurd.

MAN AANGEHOUDEN NA AANRIJDING

Veghel -
Maandagavond werd een aanrijding gemeld op de Kennedylaan in Veghel. Ter plaatse bleek, dat een aanrijding was ontstaan tussen twee auto's, waarna de auto die de aanrijding had veroorzaakt was doorgereden. Door getuigen waren gegevens van die auto genoteerd. Aan de hand hiervan kon korte tijd later een 18-jarige man uit Uden worden aangehouden. Hij bleek de aanrijding te hebben veroorzaakt en te zijn doorgereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSCONTROLE

Ravenstein -
Maandagavond is een 39-jarige man uit Eindhoven bekeurd. Hij reed met zijn motor met een snelheid van 155 km/u over de Dorpenweg in Ravenstein. Op die weg man 80 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELING

Oss -
In de nacht van maandag op dinsdag is een 30-jarige man uit Uden aangehouden. De man had aan de Kardinaal de Jongstraat in Oss van een gebouw enkele ramen ingegooid. Hij kon ter plaatse worden aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN

Oss -
De politie heeft maandagochtend in Oss aan de Vivaldistraat een 21-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een winkel aan het Walplein. Na een inbraakmelding achtervolgden de ter plaatse gekomen politiemensen een auto. In de auto zaten drie mogelijke verdachten van de inbraak. Getuigen hadden de auto weg zien rijden. Op de Vivaldistraat stopte de auto en vluchten de inzittenden de auto uit. De aangehouden man rende een brandgang in en klom over een muur van een tuin. In de tuin is de verdachte aangetroffen en aangehouden. Hierna is hij onder begeleiding door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, omdat hij verklaarde een gebroken been te hebben. De politie heeft de omgeving nog afgezocht naar de twee andere verdachten. Zij zijn niet meer aangetroffen. In de auto trof de politie twee kluizen aan en inbrekersgereedschap.

DIEFSTAL HENNEPPLANTEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een pand in de Poeldonkweg. Daders vernielden een deur en een gedeelte van een muur. Uit het pand is vermoedelijk een aantal hennepplanten weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

VERKEERSCONTROLE

Oss-
Dinsdagochtend zijn tijdens een verkeerscontrole door de politie in district Maasland in totaal 187 bekeuringen uitgeschreven. In Oss, Heesch, Geffen, Nuland, Heeswijk-Dinther en Berghem kregen 177 personen een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Daarnaast kregen acht bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid en twee personen voor het niet-handsfree bellen.