Universiteit van Tilburg

Drs. Wilma de Koning benoemd tot secretaris Universiteit van Tilburg

De Universiteit van Tilburg heeft drs. Wilma de Koning-Martens RA per
1 september 2005 benoemd tot Secretaris van de Universiteit. Zij is de opvolgster van drs. Jef van de Riet, die per 1 september secretaris wordt van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Wilma de Koning is momenteel directeur van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. Deze faculteit is, met circa 5000 studenten en ruim 450 medewerkers, de grootste van de Tilburgse universiteit. De Koning is lid van het Facultair Managementteam en verantwoordelijk voor onder meer de portefeuilles Financiën, Personeel en Organisatie, IT en Communicatie. Voor haar aanstelling aan de UvT in 2001 was zij controller bij Fontys Hogescholen.

De Koning treedt aan op het moment dat het College van Bestuur niet langer uit drie, maar uit twee bestuurders zal bestaan. Na het vertrek van vice-voorzitter Mouwen per 1 september wordt collegevoorzitter Van Oorschot tevens verantwoordelijk voor financiën, bouw, facilitaire zaken en ICT-infrastructuur. Rector Magnificus Van der Duyn Schouten wordt tevens verantwoordelijk voor het bibliotheek- en automatiseringsbeleid. De Secretaris van de Universiteit heeft een coördinerende en beleidsvoorbereidende rol en zal eveneens gaan optreden als algemeen directeur voor de centrale diensten van de universiteit.

De Koning (1962) studeerde na de HEAO Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij daarna ook de postdoctorale opleiding Accountancy volgde. Aan de Universiteit van Amsterdam volgde ze de postdoctorale opleiding Accountancy en Milieu.

Wilma de Koning vervult meerdere nevenfuncties. Zo is zij penningmeester van de Joannes Bosco Stichting en commissaris bij Huize Bergen (conferentiecentrum te Vught) en De Spreeuwel (conferentiecentrum te Westelbeers). Zij was betrokken bij de oprichting van het Winterschool-alumninetwork (WSAN) ESMU-HUMANE, waar ze verantwoordelijk is voor de financiële portefeuille. De Koning is gehuwd en heeft drie kinderen.

Noot voor de pers
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers ( 013 466 2004 / 06 265 32 372, P.H.C.Siebers@uvt.nl).