Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 7 juni 2005

Twee mannen gewond bij steekpartij: Politie houdt dader aan

BREDA: De politie heeft vanmiddag een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag/zware mishandeling. Bij een vechtpartij aan de Sophiastraat verwondde hij vanmorgen met een mes een 19-jarige inwoner van Oosterland (NH) en een 22-jarige inwoner van Breda. De politie van het district Breda heeft een team van zeven rechercheurs op de zaak gezet.

De Gezamelijke Meldkamer in Tilburg kreeg vanmorgen rond 03:45 uur een melding dat aan de Sophiastraat twee mannen gewond waren geraakt, nadat een man hen meerdere keren met een mes had gestoken. De politie trof ter plaatse de twee slachtoffers aan. Beiden met meerdere (steek)verwondingen aan hun lichaam. De verdachte was reeds gevlucht. De GGD was op dat moment al ter plaatse en bezig met behandeling van de slachtoffers. Een ambulance heeft de twee mannen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie is begonnen met een buurtonderzoek. De slachtoffers worden in de loop van vandaag gehoord. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest tot de vechtpartij. De twee slachtoffers waren na een avondje stappen op weg naar hun slaapplaats en kregen op straat woorden met de verdachte. Deze kwam het tweetal achterop lopen waarna een vechtpartij ontstond. De 27-jarige Bredanaar werd vanmiddag in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Inbraken in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Tussen zondag 20.00 en maandag 12.45 uur is ingebroken in een woning in de Eikstraat. Uit de woning, die momenteel wordt verbouwd, werden een boiler, gereedschap, een vaatwasser, een toiletpot en verlichting gestolen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Maandag tussen 11.30 en 15.10 uur werd ingebroken in een woning in de Guido Gezellestraat. De toegang is verkregen na het oopenbreken van een raam aan de achterzijde. De dader is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Inbrekers vluchten na afgaan inbraakalarm

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning in de Wikketuin. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit de woning zijn sleutels, een mobiele telefoon en enkele telefoonladers gestolen. Bij een poging om ook in de garage in te breken, ging het alarm af waarna de inbreker(s) er vandoor ging(en). Uit de garage wordt niets vermist.

Vrouw slachtoffer van zakkenrollerij

BREDA: Maandagmiddag is een 65-jarige vrouw uit Teteringen in een winkelpand aan de gerold van haar portemonnee. De portemonnee, met daarin enkele tientallen euros en persoonlijke papieren, zijn in een onbewaakt ogenblik uit haar tas gestolen.

Bromfietser licht gewond bij verkeersongeval

BREDA: Maandag omstreeks 13.25 uur vond in de Lunetstraat bij de afslag naar een parkeerplaats een aanrijding plaats. Een 39-jarige automobiliste uit Breda reed over de Lunetstraat, komende uit de richting van de Meidoornstraat. Op de kruising sloeg zij rechtsaf naar de parkeerplaats. Zij liet hierbij een van rechts komende, op het fietspad rijdende, 76-jarige bromfietser uit dezelfde plaats niet voorgaan. De bromfietser liep blauwe plekken en schrammen op. De auto en de bromfiets raakten bij de aanrijding beschadigd.

Jongens beroofd van bezittingen

BREDA: Maandagmiddag is een 17-jarige jongen uit Gorichem aan de Nieuwe Kadijk door twee nog onbekende daders beroofd van zijn bezittingen. Het slachtoffer liep rond 15:10 uur met een groepje leeftijdsgenoten over het terrein van Advendo, toen een jongen, gekleed in een wit shirt met lange mouwen, op hem af kwam stappen en hem bedreigde met een mes. De andere leden van het groepje zetten het op een lopen. De jongen werd gedwongen om mee te lopen in de richting van een 2^e dader. Bij deze persoon aangekomen moest hij onder andere zijn mobiele telefoon en geld af geven. De twee daders liepen vervolgens met de buit weg in de richting van de Texacopomp aan de Nieuwe Kadijk. Het slachtoffer is met de trein naar zijn huis in Gorichem gegaan. De politie kon hem met behulp van zijn leeftijdsgenoten opsporen.

BREDA: Op de kruising Mgr. Hopmansstraat en Mgr. Van Hooydonkstraat is maandag tussen 15.50 en 16.00 uur een 15-jarige fietser uit Teteringen beroofd. Hij werd door twee onbekende fietsers tot stoppen gedwongen en moest zijn telefoon en zijn mp3-speler afgeven. Daarna gingen de twee onbekende fietsers ervandoor. De politie stelt een onderzoek in en is begonnen met een buurtonderzoek.

Auteur: Henk Snepvangers