Politie Limburg-Zuid

Kerkrade, kind (8) gewond bij aanrijding
Een 8-jarig meisje uit Kerkrade is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Sint Rochusstraat in haar woonplaats. Het kind speelde op straat en rende daarbij tussen twee geparkeerde auto's door de straat op, waar op dat moment een personenauto kwam aangereden. Door krachtig te remmen probeerde 42-jarige bestuurster van deze auto een aanrijding te voorkomen, doch dit lukte niet. Het kind werd geraakt, waarbij het een gebroken knie en vermoedelijk ook een gebroken schouder opliep. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Maastricht, Haarlemmer opgepakt voor dealen harddrugs De politie van Maastricht heeft maandagavond omstreeks 21.30 uur een 19-jarige man uit Haarlem opgepakt omdat hij op het Volksplein drugs verkocht. De politie hield deze locatie in de gaten na enkele klachten van bewoners over drugshandel. De man gooide kort voor zijn aanhouding door de politie een zakje weg met daarin enkele gramman cocaïne.

Maastricht, automobilist krijgt klappen na opmerking Een 21-jarige automobilist uit Maastricht heeft maandagmiddag omstreeks 14.15 uur in de Karolingenstraat klappen gekregen van twee onbekende mannen. De man reed over de deze straat, waar hem de doorgang werd versperd door twee naast elkaar stilstaande personenauto's. De beide vrouwelijke bestuurders waren met elkaar in gesprek en reageerden niet op een teken van het slachtoffer om de doorgang vrij te maken. Toen de man uitstapte om zijn ongenoegen kenbaar te maken, reed een van de dames weg. Vrijwel tegelijkertijd kwam er een fel blauwe VW-Golf aangereden met twee inzittenden. Deze personen waren kennelijk door de vrouw die ter plaatse bleef staan, opgebeld. Deze mannen stapten uit en begonnen het slachtoffer in elkaar te slaan. Uiteindelijk lukte het de man om te vluchten en naar de politie te gaan om aangifte te doen van openlijke geweldpleging. De politie stelt een onderzoek in naar de daders van de mishandeling en roept getuigen op zich te melden.

Spaubeek, inbreker aangehouden
Maandagmiddag heeft de politie in Spaubeek een 39-jarige man uit Geleen aangehouden, kort nadat hij had ingebroken in een woning aan de Bongerd. De inbreker werd verrast door de bewoonster van het pand die de man op heterdaad betrapte. De inbreker verliet meteen de woning en nam een boormachine en een decoupeerzaag mee. De bewoonster belde meteen de politieen gaf een goed signalement door. Aan de hand daarvan kon de politie de man aanhouden op het fietspad tussen de Zandstraat en de Neerbekerstraat. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Einighausen, man breekt been na valstrik inbreker
De 59-jarige bewoner van een woning aan de Heistraat in Einighausen heeft vanmorgen een been gebroken bij een val in het keldergat voor de voordeur van zijn woning. Een inbreker bleek de autosleutels uit de woning te hebben gestolen, en nadat hij de woning verliet, de rooster uit het keldergat voor de voordeur van de woning te hebben weggenomen.

Omstreeks 05.50 uur hoorden de bewoners gestommel voor de woningen en zagen dat iemand hun op de oprit geparkeerde auto wilde stelen. Het slachtoffer rende meteen naar buiten maar viel daarbij in het keldergat. Hij zag nog net dat de dief met de auto weg reed en zijn middelvinger naar hem opstak. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Korte tijd later werd de politie gestuurd naar een autobrand op de Middenweg. Het bleek om de gestolen auto te gaan. De dief was, toen de politie kwam, nog ter plekke. Hij werd aangehouden en ingesloten. Het betreft een 24-jarige man uit Hoensbroek.

Landgraaf, kortsluiting in hennepplantage veroorzaakt brand Kortsluiting door oververhitting van de elektrische installatie van een hennepplantage is er de oorzaak van dat er vanmorgen omstreeks 08.00 uur brand ontstond in een loods aan de Wattstraat in Landgraaf. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. Er kon vanwege instortingsgevaar geen onderzoek in de loods plaatsvinden. Dat zal op een later tijdstip geschieden. Tegen de eigenaar, een 43-jarige man uit Hoensbroek, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elsloo, vrachtauto gekanteld
Een met vliegas geladen trekker met oplegger is vanmorgen omstreeks 08.50 uur bij het nemen van de bocht van de Koolwaterstofstraat met de oprit naar de autoweg A-2, gekanteld. Waarschijnlijk heeft de 38-jarige chauffeur deze nagenoeg haakse bocht met voor deze combinatie te hoge snelheid genomen en is daardoor omgeslagen. Alvorens de vrachtwagen kon worden getakeld moest de lading worden overgepompt naar een andere trekker. Dat zal in de loop van deze middag zijn beslag krijgen. Tot dan zal het verkeer ter plekke hinder ondervinden. Er raakte niemand gewond.

Maastricht, man bekneld bij aanrijding
Een 40-jarige inwoner van Maastricht is vanmorgen omstreeks 08.00 uur op de Sluisdijk in Maastricht met zijn auto tegen een boom gereden en is daarbij bekneld komen te zitten. Met behulp van de brandweer moest hij uit het wrak worden gehaald. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht vervoerd. Na onderzoek bleek de man geen noemenswaardig letsel te hebben overgehouden aan de aanrijding. Volgens een getuige kwam de auto van het slachtoffer met de banden rechts in de berm terecht en daardoor raakte de bestuurder waarschijnlijk de controle over het stuur kwijt.

Sittard, hennep
De politie van Sittard heeft vandaag in vijf woningen binnen haar bewakingsgebied hennepplantages aangetroffen. Drie daarvan waren gelegen in de Rembrandtstraat waarbij in totaal zo'n 800 planten werden aangetroffen. In een van de woningen waren op zolder ook nog de restanten van een eerdere oogst te vinden. Deze bewoner diende meteen een voorschot van 3500 euro op de navordering van de stroomleverancier te betalen om het afsluiten van de stroom te voorkomen. In de Jan Steenstraat werden 195 planten aangetroffen en ook hier was sprake van diefstal van elektriciteit. De vijfde plantage werd gevonden in een woning aan Graetheide (Born) waar 80 planten stonden te groeien onder de hitte van groeilampen die met gestolen stroom werden gevoed. Alle plantages werden ontmanteld en vernietigd. De eigenaren/bewoners zullen zich binnenkort voor de rechtermoeten verantwoorden.

Afz:
Jack van Kleef
Politie Limburg Zuid
Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620
e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl