Ingezonden persbericht


Persbericht: Clueless wint MVlife.nl SingleWeblogverkiezing 2005

NIJMEGEN 7 JUNI 2005: Singlesplatform MVlife.nl heeft de prijs voor de beste single weblog uitgereikt aan Clueless. Haar dagboek gaf volgens vakjury en publiek de meest interessante doorkijk in het leven van een Nederlandse single. Volgens het juryrapport schetst zij met 'een scherpe pen herkenbare situaties in de stijl van Bridget Jones'. Shanti, de persoon achter http://Clueless.web-log.nl, won met haar online dagboek een strandvakantie naar Kreta, aangeboden door Cirkel, en een jaarabonnement op de datingsite voor beter opgeleiden e-Matching.nl.

Waarom een SingleWeblogverkiezing?
MVlife.nl is, met een uitgebreid online magazine en een dagelijkse nieuwsweblog, een digitaal platform voor alleenstaanden. Uiteraard verzamelt de redactie van MVlife.nl dagelijks het nieuws over de single in Nederland en doet zelf uitgebreid onderzoek. Hoofdredacteur Erik van Heeswijk: "Weblogs, online dagboeken, zijn daarentegen het dagelijkse kijkje in het leven van de single. Een weblogverkiezing is daarmee een fantastisch middel om naar boven te halen wat de single zelf drijft."

Het verloop van de weblogverkiezing
Precies 25 single weblogs dingen vanaf begin mei mee naar de prijzen en na twee weken jureren was daar een shortlist van 10 van over: zes mannen en vier vrouwen. Dat was het begin van een uitgebreide online stemming, waarin meer dan 500 mensen het gehele stemformulier invulden. De scores die het online publiek van MVlife.nl gaf werden opgeteld bij de scores die de vakjury (bestaande uit hoofdredacteur van MVlife.nl Erik van Heeswijk, datingcoach Irma Ellens-Maat en Ouderalleen.nl webmaster Bart Keuskamp) aan de weblogs toekenden. De weblog Clueless kwam als winnaar uit de bus.

Winnares Clueless
"Het zijn vooral de kleine gebeurtenissen die inspiratie leveren en waar ik een grappige invalshoek voor kan bedenken." Dat is een samenvatting van wat je op de weblog Clueless.web-log.nl kan verwachten, een onthullend kijkje in het dagelijkse singleleven. Die herkenbaarheid, de humor en vooral de prachtige schrijfstijl - "uitgevenswaardig" volgens een vakjurylid - heeft haar de titel MVlife.nl Single Weblog 2005 opgeleverd. In 2006 zal er weer een MVlife.nl SingleWeblogverkiezing worden georganiseerd.

De MVlife.nl SingleWeblogverkiezing werd mogelijk gemaakt door de datingsite voor beter opgeleiden (academisch, hbo- en mbo-niveau) e-Matching.nl en door singlereisorganisatie Cirkel.nl.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -