Politie Zaanstreek-waterland


15:58 06-JUN-05
KROMMENIE, ERASMUSSTRAAT

Politie houdt verdachten mishandeling aan

Twee 16-jarige jongens uit Assendelft zijn door de politie aangehouden als verdachten van mishandeling en openlijke geweldpleging. Een 15-jarige Krommenieër werd volgens getuigen na een woordenwisseling door de verdachten van zijn fiets geschopt en nadat hij op de grond lag nog enkele malen geschopt. Toen de jongen niet meer reageerde zouden de Assendelvers zijn weggegaan. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Met vermoedelijk een hersenschudding en diverse kneuzingen kon de jongen na behandeling naar huis. De politie heeft de verdachten in hun woningen aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

23:09 06-JUN-05
ZAANDAM, LEVERKRUIDWEG

Politie houdt vernieler aan

De politie heeft een 46-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden die wordt verdacht van vernielingen aan een auto. De man bekende spontaan aan de agenten dat hij de koplampen en achterlichten van de auto van een kennis van hem had vernield. De verdachte, die kennelijk onder invloed was, werd aangehouden en ingesloten. Een vriendin van de aangever begon, kennelijk ontstemd en ook onder invloed, op de fiets van de verdachte te dansen maar kon geen schade aanrichten. Zij werd door de agenten gekalmeerd en naar huis gestuurd. De verdachte werd na ontnuchtering gehoord en heengezonden.

08:11 07-JUN-05
ZAANDAM, ALBERT HEIJNWEG
Man aangehouden na verkeersruzie
De politie heeft een 20-jarige man uit Maurik aangehouden die verdacht wordt van vernieling na een verkeersruzie. Na een verkeersbeweging tussen een vrachtauto en een personenauto stapte de 20-jarige bijrijder van de vrachtauto uit en ging verhaal halen bij de 45-jarige, in Zaandam wonende, bestuurder van de personenwagen. Toen deze begon te schelden ontstak de man uit Maurik in woede en trapte twee deuken in de auto van zijn opponent. Na verhoor kon de bijrijder zijn werk hervatten.

15:07 06-JUN-05
OOSTZAAN, KOLKWEG en LANDSMEER, ZUIDEINDE
Gordelbekeuringen
Bij een korte controle hebben politiesurveillanten 24 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder kreeg ook een boete voor het niet hands-free bellen. Een ander had wel de gordel om maar hij werd bekeurd omdat hij een telefoon in de hand had. Bij een controle op het Zuideinde in Landsmeer werden totaal 37 bekeuringen uitgeschreven. 28 maal voor de gordel vijf keer voor mobiel bellen met de hand, een bromfietser had geen verzekeringsplaat en één reed over het fietspad. Eén automobilist is bekeurd voor een onnodig scherp deel aan de auto en een bestuurder reed in een auto met donkere folie op de ramen.

28. 06-JUN-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Fietser breekt arm
Bij een verkeersongeval tussen twee fietsers heeft een 47-jarige man uit Wormer zijn arm op twee plaatsen gebroken. Door onbekende oorzaak kwam de man in aanraking met een 12-jarige plaatsgenoot en kwamen beiden ten val. Beide fietsers kwamen uit de richting Zaandam en reden in de richting van Koog aan de Zaan.


21:53 06-JUN-05
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole met de radarauto heeft de politie in drie uur tijd 126 overtredingen geconstateerd. De maximumsnelheid is ter plaatse 80 kilometer per uur. De snelste overtreder werd met 127 km per uur op de foto gezet.

12:52 07-JUN-05
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole met de radarauto werden in ruim anderhalf uur vijftien voertuigen op de foto gezet die sneller dan 80 km per uur reden. De snelste overtreder werd op 112 km per uur geklokt.


---- --