Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


7 juni 2005


Verkeersongeval letsel


Warnsveld, kruising Lage Weide met de Draaiomsdreef en 't Spiker, 06-06-2005, 12.20 uur


Een 64 jarige fietsster uit Zutphen kreeg , toen zij op het fietspad bij de rotonde fietste, geen voorrang van een van de rotonde afslaande personenauto, bestuurd door een 65 jarige inwoner uit Zutphen. De fietsster kwam hierdoor te vallen, waardoor een wond aan haar hoofd ontstond.


Inbraak winkel


Twello, Dorpsstraat, 7 juni 2005, 03.30/03.45 uur


Op dinsdag 7 juni 2005, tussen 03.30 en 03.45 uur werd ingebroken in een elektronicazaak aan de Dopsstraat in Twello. Met een ijzeren paal is een ruit ingeslagen. Hierna ging men naar binnen om in ieder geval een aantal LCD-televisies weg te nemen.


Diefstal zonwering bij bedrijfspand.

Zutphen, Pollaan, 6 juni 2005, 15.25 uur

De politie trof op 6 juni 2005, omstreeks 15.25 uur bij een bedrijfspand een 25-jarige Zutphenaar aan, die bezig was om een grote hoeveelheid aluminium in zijn auto te laden. De man is aangehouden en gaf aan, dat hij van iemand wiens naam hij niet kende toestemming had gekregen om de onderdelen van de zonneschermen mee te nemen. De eigenaar dacht hier duidelijk anders over en zit met een schadepost van een paar duizend euro. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en het aluminium is in beslag genomen.


Vernieling ruit


Eerbeek, Boerhaavelaan, de nacht van 5 op 6 juni
Bij een woning aan de Boerhaavelaan werd met een grote zwerfkei een thermopane ruit ingegooid. Mogelijk hebben mensen dit zien gebeuren, zij worden verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie, 0900-8844.


Bedreiging/ mishandeling/vechtpartij


Zutphen, Ooyershoekweg, 6 juni 2005, 18.30 uur
Een 40- jarige inwoner van de Marsweg werd in diens woning na wat onenigheid bedreigd met een mes. Tijdens deze bedreiging kam het slachtoffer te vallen en raakte daarbij zodanig gewond, dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest.
Voor de ingang van het ziekenhuis kwam het vervolgens tot een vechtpartij met een even oude plaatsgenoot . Beide partijen waren elkaar daar weer tegengekomen en dit mondde uit op een vechtpartij, waarbij de bedreigde man de knieschijf brak. De verdachte is aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.


Mishandeling


Zutphen, route Deventerweg tot Kleine Omlegging,
De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die tussen zaterdag 4 juni, 24.00 uur en zondag 5 juni 2005, 00.15 uur heeft plaats gevonden. Een 21 jarige inwoner van Zutphen is mishandeld en heeft hier gisteren aangifte van gedaan.


De Zutphenaar fietste met 2 vrienden vanaf de Deventerweg richting de binnenstad. Beide vrienden stopten even, terwijl de jongeman verder fietste. Gekomen bij de kruising Nieuwstad/ Stationsplein/ Isendoornstraat kwam een onbekende man naast hem fietsen. Deze man duwde een mes in de zij van de Zutphenaar en dwong hem linksaf te slaan de Isendoornstraat in. Vervolgens moest hij linksaf slaan, de Berkelsingel op. Bij de kruising van de Berkelsingel met de Coehoornlaan/Kleine Omlegging is men rechtdoor gefietst.


Op een gegeven moment kreeg de Zutphenaar een klap in de nek, waardoor hij kwam te vallen. Toen hij weer op stond kreeg hij een harde klap in het gezicht, waardoor hij weer kwam te vallen. Op de grond kreeg hij diverse trappen van meerdere personen. Deze andere personen hadden al die tijd achter het slachtoffer gefietst.


Mogelijk hebben mensen een en ander zien gebeuren, zij worden verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie 0900-8844.


Autobrand


Eerbeek, Loenenseweg, 6 juni 2005, 13.55 uur

De brandweer bluste een auto welke in brand was gevlogen. De eigenaar rook onder het rijden een brandlucht en zag rook van onder de motorkap komen. Hij besloot de auto aan de kant te zetten, waarna de auto geheel uitbrandde.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --