Politie Gelderland-Zuid

Voorlopig geen drugstest Gelderland-Zuid

Nijmegen 07-06-2005 - (03)

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft dinsdag 7 juni laten weten dat de tot nu toe onderzochte drugstests onvoldoende betrouwbaar blijken te zijn. Deze tests zijn bedoeld om drugsgebruik in het verkeer aan te tonen. Om die reden zal Politie Gelderland-Zuid voorlopig geen drugstest gaan uitvoeren onder verkeersdeelnemers.

De politie wilde met een dergelijke test een beeld krijgen wat de problematiek in Gelderland-Zuid is op het gebied van drugs in het verkeer. Dit wordt uitgesteld tot er een betrouwbare test op de markt komt.

Deze beslissing heeft geen consequenties voor het Euregioproject. Dit project betreft de aanpak van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer door jongeren van 18-24 jaar. Zowel in Nederland als in Duitsland worden gedurende 3 jaar extra controles in het grensgebied gehouden. Zowel de Grift (centrum voor verslavingszorg) als de stichting Caritas in Duitsland zullen hierbij de doelgroep actief benaderen, ter voorkoming van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.