Ingezonden persbericht


IBM eServer pSeries nummer één in Nederland

Amsterdam, 7 juni 2005 - De nummer één positie die de IBM eServer pSeries elders in de wereld al geruime tijd innemen is nu ook in Nederland een feit. Volgens de laatste cijfers van marktonderzoeker IDC vertoonde de totale UNIX markt in Nederland voor IBM een groei van ruim 18% in 2004 waar andere leveranciers (HP en SUN) ruim 10% moesten inleveren. Voor de pSeries zette de groei ook in het eerste kwartaal van 2005 door en dat zorgt nu voor een eerste plaats. Deze groei is te danken aan een duidelijke roadmap van de productontwikkeling van de pSeries en de uitstekende prijs/performance van de op POWER5 processoren gebaseerde servers.

Klanten zien dat er een duidelijke visie achter de producten zit, ondersteund door een solide en bewezen technologie. De On Demand Business filosofie van IBM vraagt om systemen die flexibel en op aanvraag capaciteiten kunnen leveren. De virtualisatie mogelijkheden van de pSeries (het kunnen huisvesten van meerdere servers op één fysieke server) en het bij- en af- schakelen van processoren indien nodig, zijn technologieen die de On Demand Business filosofie van IBM ondersteunen.

Ook het applicatie aanbod voor deze systemen is dusdanig toegenomen en meer en meer ISV's maken gebruik van het POWER platform op zowel AIX als Linux en speciaal voor deze ISV's is er een wereldwijde organisatie opgezet waar ze ondersteuning kunnen krijgen bij het ontwikkelen van hun toepassingen.

Over IBM
Als 's werelds grootste en meest innovatieve ICT bedrijf biedt IBM oplossingen aan ondernemingen om innovatie, efficiency en effectiviteit te realiseren. Samen met haar Business Partners biedt IBM geïntegreerde, flexibele oplossingen; zakelijk advies, technologie-ontwerp, trainingen en een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten.