Ingezonden persbericht


Nieuwe kinderfeestjes bij de Kleine Keizer

Persbericht

U kunt nu ook kunstfeestjes bij de Kleine Keizer boeken. Samen met kunstenares Mary Velthoen zijn een 4-tal kunstfeestjes ontwikkeld voor jongens en meisjes in alle leeftijdscategorieën.De creatieve feestjes vinden plaats in het atelier van Mary Velthoen in het hart van Middelstum.

Wat zijn de mogelijkheden?

Voor de kleintjes (van 5-7 jaar) is het mogelijk om vlinders te maken met verschillende materialen. De kinderen krijgen steeds duidelijke opdrachten en werken zo naar hun eindwerkstuk toe. Door de gestructureerde werkwijze zijn de resultaten verbluffend ook bij kleine kinderen. Even vrij spelen met het aanwezige speelgoed behoort tot de mogelijkheden.

Voor jongens (6-8 jaar) is er het boevenfeestje. De kinderen maken als eindproduct een zwart-wit zelfportret met vingerafdrukken. De kinderen worden geschminkt en moeten een geheime opdracht volbrengen in de tuin.

De iets oudere kinderen (8-12 jaar) kunnen zelf een hoogdruk maken en deze afdrukken op dik karton. Thema's: dieren, bloemen, gezichten, huizen etc. Eerst wordt er iets verteld over het thema en krijgen de kinderen voorbeelden te zien. Daarna gaan ze aan de slag met het maken van de hoogdruk.

Tot slot is er het bekkentrek kunstfeestje voor kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. De kinderen krijgen eerst een rondleiding in het atelier. Aan de kinderen wordt een serie van 8 kunstwerken gepresenteerd van bekkentrekkende kinderen. Daarna gaan ze aan de slag met een zelfportret met een raar gezicht. Er wordt gewerkt met krijt en acryl op een MDF paneeltje, het geen een heel erg mooi eindresultaat geeft. De kinderen worden gaandeweg het proces goed begeleid. Eventueel worden ook nog een aantal kringspelletjes gedaan met de jongere kinderen.

Ook nog mogelijk: Indianenfeestje. Het eindproduct is in dit geval een versierde hoofdband van stof en een zelfgemaakte vlag op een bamboe stok.

Alle feestjes duren circa twee uur en de kosten bedragen E10,- per kind. Minimum aantal kinderen: 8. Inbegrepen zijn de uitnodigingen, lekkers en drinken, begeleiding en materiaal. Ook zijn er schorten voor de kinderen aanwezig.

Voor meer informatie belt u: 050-3010454.
Voor andere feestjes en de Kleine Kleine Keizer Kinderkunst kunt u op de website kijken: www.dekleinekeizer.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claartje Dölle, telefoon 050-3010454

---- --