Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 June 2005

(
Lekkerkerk Nepvuurwapen in beslaggenomen
De politie heeft een 14-jarige jongen uit Lekkerkerk aangehouden. De jongen heeft op dinsdag 7 juni, omstreeks 10.30 uur, op de Nicolaas Beetsstraat met een nepvuurwapen op een 14-jarige jongen uit Krimpen aan de Lek geschoten. Het nepvuurwapen kon met plastic balletjes geladen worden en met deze balletjes beschoot de verdachte op korte afstand andere jongens. Door de kracht hebben de balletjes letsel veroorzaakt aan het gezicht van één van de jongens. In zijn verklaring geeft de verdachte toe dat hij geschoten heeft. De politie heeft het nepvuurwapen in beslaggenomen.

Alphen aan den Rijn Bromfietser aangehouden
De politie heeft op dinsdag 7 juni, omstreeks 09.30 uur, een 14-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat hij met zijn bromfiets op het trottoir reed. Op het moment dat hij de politieagenten zag liet hij de bromfiets achter en zette hij het op een loopje. De politie hield hem op de Smethstraat aan. De bromfiets bleek niet voorzien te zijn van een verzekeringsplaatje, had geen lichten en geen bel of toeter. Ook kon de jongen geen bromfietscertificaat tonen. De jongen is overgebracht naar het bureau en heeft een aantal bekeuringen gekregen.

Alphen a/d Rijn Aanranding
De politie is bezig met een onderzoek naar de aanranding van een 14-jarig meisje uit Ter Aar. Dit gebeurde dinsdag 7 juni tussen 08.45 en 09.00 uur bij de ingang van een flat aan de Viestroom. Het meisje fietste langs de flat en werd daar aangeroepen door een man. Het meisje fietste naar de man en sprak hem aan. Op dat moment betastte hij het meisje. De Ter Aarse fietste meteen weg en deed aangifte bij de politie. Van de dader ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Regio Woensdag 25 mei te zien bij 'Team West'
Woensdag 8 juni is in het Opsporingsprogramma 'Team West' van TV West het volgende onderwerp van Politie Hollands Midden te zien.
In de rubriek 'Opsporing', doet Politie Hollands Midden een oproep naar mogelijke slachtoffers van afpersing door een 22-jarige verdachte uit Rijswijk. De Rijswijker werd 24 mei jl. aangehouden op verdenking van afpersing van een 50-jarige Leidenaar. De mannen maakten via een relatiesite een afspraak waarna er in de woning van de Leidenaar sexueel contact is geweest. De jongeman heeft daarvan opnames gemaakt. De jongeman dreigde kort daarop de opnames openbaar te maken en eiste een geldbedrag. Politie Hollands Midden vermoedt dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van deze afpersingspraktijken en doet een oproep. Slachtoffer kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.
Het regionale politiejournaal 'Team West' begint na het journaal van TV-West van 18.15 uur en zal later enkele malen worden herhaald.

Berkenwoude Snelheidscontrole
De politie hield op maandag 6 juni op de Zuidbroekse Opweg een snelheidscontrole. Tussen 19.55 en 20.55 uur werd er gecontroleerd. Er waren 8 automobilisten die zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/h. De overtreders kregen een bekeuring.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --