Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


07 juni 2005


Putten - woninginbraak : auto ontvreemd


Van zondag op maandag (05/06-06) werd er ingebroken in een woning aan de Valkstraat.
De dader kwam binnen door het forceren van een deur. Binnen werden diverse kasten doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een rijbewijs en autosleutels. Met de autosleutels werd een bij de woning staande blauwe personenauto ontvreemd.
Betreft een Opel Astra met het kenteken 48-HD-FT.


Ermelo - Inbraak boekenwinkel


In de nacht van zondag op maandag (05/06-06) werd er ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat. De daders vernielden een ruit aan de achterzijde van het pand.
Eenmaal binnen werd een kluis opengemaakt en daaruit werd een geldbedrag weggenomen.


Ermelo - Doorrijder aangehouden


De politie heeft op maandagavond (06-06)een 25-jarige automobilist uit Putten aangehouden. De man, die verdacht werd van doorrijden na een aanrijding op de Kerklaan,
eerder die avond, werd slapend in zijn auto aangetroffen op de Oude Rijksweg. Zijn auto
was beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Harderwijk - Drankrijder betrapt


Een 46-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1.28. De controle vond plaats op maandag (06-06) rond 19.20 uur. De politie had dezelfde man eerder op de avond, terwijl hij met zijn auto geparkeerd stond op de Newtonweg, gewaarschuwd niet te gaan rijden, omdat men gebruik van alcohol constateerde. Het goed bedoelde advies werd echter in de wind geslagen. Even later bleek de auto te zijn verdwenen en verderop werd de auto met de man achter het stuur rijdend gesignaleerd. Hij kreeg een boete opgelegd.


Putten - Aanhouding winkeldief

De politie heeft op maandag (06-06) een 33-jarige vrouw uit Weesp aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal in een winkel aan de Kerkstraat. Het feit vond plaats op vrijdag 29 april 2005. De vrouw nam een grote hoeveelheid tandenborstels en tandpasta mee en werd door de winkelbeheerder achtervolgd maar raakte haar uit het oog. Een getuige probeerde de vrouw nog uit de personenauto te halen waarin ze was gestapt. De tas met gestolen goederen werd achter een ander winkelpand teruggevonden en kon direct terug naar de eigenaar. Aan de hand van het kenteken van de auto kon de politie de vrouw achterhalen. Zij werd afgelopen maandag in haar woning aanhouden. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Heerde - Fietsenkijkdag

De politie in Heerde organiseert weer een fietsenkijkdag. Deze zal worden gehouden op zaterdag 18 juni 2005 bij het politiebureau aan de Zwolseweg 50 te Heerde. Tussen 10.00 - 10.30 uur kunnen mensen die eerder aangifte van diefstal fiets hebben gedaan, een kijkje bij de fietsen nemen. Vanaf 10.30 uur is er dan de mogelijkheid een fiets te kopen mits men de aangifte kan tonen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --