Het Nederlandse Rode Kruis

06 juni 2005
Nieuw jasje voor maakcontact.nl

In november 2004 lanceerde het Rode Kruis de website Maak Contact. Het bleek een schot in de roos.

De reden dat mensen een oproepje plaatsen of hierop reageren is loopt uiteen. Met elkaar te mailen of bellen, bijvoorbeeld. Of een afspraak te maken om samen iets leuks te ondernemen. Honderden mensen bezoeken nog elke dag de website en plaatsen een bericht.

Gezellig naar het café
Zo vond Janneke twee maatjes waar ze elke dag contact mee heeft en ook af en toe een bezoekje brengt. Els heeft fijne e-mailvrienden gevonden waardoor zij zich minder eenzaam voelt. En bijvoorbeeld Marjo heeft een groepje gevormd dat bestaatuit jongeren uit Utrecht e.o. Elke maand hebben zij activiteiten zoals het bezoeken van het theaterfestival of gewoon gezellig naar het cafe.

Gloednieuw jasje

Via de website Maak Contact kwamen duizenden mensen met elkaar in contact.

Maakcontact.nl is natuurlijk ook volop actief tijdens de campagneperiode in juni. De website is een prima plek om een testmaat te vinden die mee gaat proeven van de toegankelijkheid van restaurants.

Maar ook na de campagne blijft maakcontact.nl in de lucht Het enorme succes was voor het NRK reden de tijdelijk bedoelde site een vaste plek op het internet te geven. En wel in een gloednieuw jasje! Het is nu nog makkelijker zoeken naar mensen met dezelfde interesses. En bezoekers kunnen voortaan ook zelf fotos op de site plaatsen, bijvoorbeeld van hun ontmoeting.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk op www.maakcontact.nl.