Bond tegen het Vloeken

Treinreizigers reageren positief op posters van de Bond Geplaatst op 7 juni 2005
Maar liefst 66,7 procent van de treinreizigers vindt het zinvol dat er posters van de Bond tegen het vloeken op de stations hangen. Dat blijkt uit een onderzoekje dat de Bond uitvoerde.

In 2003 voerde de Bond een soortgelijk onderzoekje uit. Toen gaf ruim vijftig procent van de treinreizigers aan de posters zinvol te vinden. In dat jaar bleek 33,3 procent van de ondervraagden zich verder niets aan te trekken van de posters. Dat percentage is nu gedaald tot 26,3 procent, zo blijkt uit Kort & Bondig, de nieuwsbrief van de Bond tegen het vloeken. Veel mensen vertelden al hun best te doen om niet te vloeken. Vloeken is agressief en ik denk dat de wereld een fijnere plaats wordt als je niet zo agressief doet, zei een van de ondervraagden.

Uit de nieuwsbrief blijkt dat slogans van de Bond ook steeds vaker te zien zijn langs de sportvelden. Meer en meer clubs plaatsen borden van de Bond en roepen op die manier op om het vloeken en schelden tijdens het sporten na te laten.

Waarschijnlijk zijn er binnenkort nog meer posters van de Bond te zien. De Bond voegde een poster bij de nieuwsbrief en stuurde die toe aan de meer dan 30.000 donateurs, met het verzoek de poster op een goed zichtbare plaats op te hangen.

Verder in Kort & Bondig aandacht voor de protesten van de Bond en verscheidene acties van jongeren waarmee ze geld voor de Bond bijeenbrachten.

---

Graag geven wij u nadere inlichtingen. U kunt contact opnemen met Teunis Bunt (voorlichter) of Rijk van de Poll (directeur). Tel. 0318 512002, info@bondtegenvloeken.nl.