Provincie Overijssel

Provincie betaalt mee aan opknapbeurt Bedrijventerrein De Mors

"Herstructurering van bedrijventerreinen is een complex proces en vergt daadkracht en uithoudingsvermogen van overheden en ondernemers," aldus Carry Abbenhues, gedeputeerde Economie en innovatie, afgelopen maandag tijdens de start voor het opknappen van bedrijventerrein De Mors in Rijssen-Holten. De gemeente krijgt van de provincie 500.000 euro voor de "grote beurt". Beide overheden werken nauw samen met de gemeente om het dertig jaar geleden aangelegde terrein aan te passen.

De Kring Werkgevers Rijssen is een belangrijke gesprekspartner zowel in de aanloop naar de werkzaamheden alsook in het onderhoud en aanzien van de op het terrein gevestigde bedrijven. "Met groot genoegen constateer ik dat de gemeente Rijssen-Holten en de KWR gehoor hebben gegeven aan mijn oproep en de handen ineen hebben geslagen. Ook de ondersteuning van de Kamer van Koophandel en van OOST nv is hier van belang," zo benadrukte Abbenhues het belang van samenwerking.

Eerste gemeente met "opknap"subsidie

Gemeente en ondernemers hebben samen een Masterplan opgesteld, met daarin hun gezamenlijke visie op de noodzakelijke verbeteringen op het bedrijventerrein De Mors. Carry Abbenhues: "Rijssen-Holten is de eerste gemeente aan wie een subsidie in het kader van herstructurering van bedrijventerreinen wordt toegekend. Een voorbeeld dus voor andere gemeenten en ondernemers." De gedeputeerde complimenteerde de gemeente met de aanleg van breedband op het bedrijventerrein. "Immers, bereikbaarheid over de weg is niet alleen essentieel, bereikbaarheid over de digitale snelweg is minsten zo belangrijk. Hiermee ontstaan gunstige condities waarbinnen innovatieve dienstverlening een impuls kan krijgen."

Wateroverlast aangepakt

In het project wordt gelijktijdig de wateroverlast aangepakt, zoals op veel plekken in de gemeente gebeurt. Het waterschap en SenterNovum zijn bij deze problematiek intensief betrokken en subsidiëren de werkzaamheden.

Eind 2004 is het economische beleid van de provincie voor de periode 2004 - 2007 vastgelegd in de nota "In actie voor werkgelegenheid". In de nota heeft de provincie uitgesproken dat ze de herstructurering en verduurzaming van bestaande bedrijventerreinen wil stimuleren. Zij heeft daarvoor extra gelden gereserveerd.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel