Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 7 juni

Àlkmaar 07-06-2005 - 16.00 uur

Snorfietser gewond na ongeval

Heiloo, maandag 6 juni 2005.

Maandagmiddag raakte een 19-jarige vrouw uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de rotonde van de kruising Stationsweg Heerenweg. De bestuurder van een personenauto, een 79-jarige inwoner van s-Heerenberg reed over de genoemde rotonde. Toen hij deze weer wilde verlaten verleende hij geen voorrang aan de snorfietser. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar gezicht. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Verkeerscontroles

Maandag en dinsdag werden wederom een groot aantal verkeerscontroles gehouden op verschillende wegen in de regio. Hier volgt een opsomming van de resultaten van deze controles.

Alkmaar, maandag 6 juni 2005.

Op de Laan van Straatburg werd een controle gehouden waarbij de nadruk lag op de snelheid. Er werden dertien bestuurders voor deze overtreding bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Daarnaast werden 9 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en drie van diverse andere overtredingen.

Op de Herenweg werd dinsdagmorgen een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden in totaal 24 bromfietsers bekeurd. Het hoogst scoorde het overschrijden van de constructiesnelheid (16). De andere overtredingen hadden vooral te maken met technische mankementen.

Texel, maandag 6 juni 2005.

Mede naar aanleiding van een aantal klachten van eilandbewoners dat er veel te hard werd gereden, werden op verschillende wegen in De Cocksdorp, Den Burg en Den Hoorn snelheidscontroles gehouden. Alle controles werden uitgevoerd op wegen met een snelheidsbeperking van 50 km/u. Zon 60 autos passeerden de meetpunten. Slechts in één geval werd de snelheid overschreden. Hij reed 76 km/u. Daarnaast werden nog vijf bestuurders bekeurd voor diverse andere overtredingen.

Hoorn, dinsdag 7 juni 2005.

Dinsdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Willemsweg. Tijdens deze controle passeerden 75 voertuigen het meetpunt. In tien gevallen bleek er sprake te zijn van een overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Heerhugowaard, dinsdag 7 juni 2005.

Op de Newtonstraat werd een verkeerscontrole gehouden waarbij drie bestuurder werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u. Twee bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Twee gewonden bij aanrijding.

Venhuizen, maandag 6 juni 2005.

Maandagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de Markerwaardweg met de Koggeweg. De bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Hoogkarspel reed over de Koggeweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een personenauto bestuurd door 38-jarige vrouw uit Bovenkarspel die over de Markerwaardweg reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakten beide bestuurders gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Man beroofd van tas

Callantsoog, maandag 6 juni 2005.

Maandagavond omstreeks 19.00 uur werd een 77-jarige inwoner van Callantsoog van zijn tas beroofd. Dit gebeurd op de Schoolstraat ter hoogte van een supermarkt. Het slachtoffer had kort daarvoor geld gepind. Toen hij van de pinautomaat in de richting van de winkel liep werd hij plotseling in zijn gezicht geslagen waardoor de man ten val kwam. Twee mannen wisten hem zijn tas afhandig te maken en renden vervolgens weg, achterna gezeten door onder andere een aantal medewerkers van de supermarkt. De twee wisten te ontkomen. Ruim een uur later werd één van hen aangetroffen op het strand. Hij werd herkend door een aantal getuigen. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De identiteit van de andere dader is op dit moment nog niet bekend.

Mannen mishandeld.

Winkel, dinsdag 7 juni 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee mannen van 44 en 46 jaar van Poolse nationaliteit, mishandeld in een woongedeelte van een bedrijfspand aan het Winkelerzand. Rond 02.00 uur drongen drie onbekende mannen het pand binnen en begonnen op het tweetal in te slaan. Hierbij raakten de twee gewond aan hoofd en benen. Na de mishandeling verdwenen de drie daders. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Eén van hen kon na behandeling weer naar huis. De andere werd ter observatie opgenomen. Waarom de twee zijn mishandeld is op dit moment nog niet duidelijk.

Man van tas beroofd.

Alkmaar, dinsdag 7 juni 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 45-jarige man uit Alkmaar van zijn tas beroofd. Dit gebeurde op het Verdronkenoord omstreeks 02.30 uur. Het slachtoffer was vanuit de binnenstad op weg naar huis toen hij plotseling van achter werd aangevallen. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer gewond raakte aan zijn gezicht en handen. Plotseling was de verdachte verdwenen en miste het slachtoffer zijn portemonnee met geld en bankpassen. Van de verdachte is geen goed signalement bekend.

Bromfietser gewond na aanrijding

Wognum, dinsdag 7 juni 2005.

Dinsdagmorgen raakte een 55-jarige vrouw uit Sijbekarspel gewond bij een aanrijding op het fietspad langs de Nieuweweg. De vrouw reed over genoemd fietspad. Op het moment dat zij een groepje fietsers wilde passeren keerde één van hen. De vrouw kwam met deze fietser, een 13-jarige jongen uit Benningbroek, in botsing en belandde in een naast de weg gelegen sloot. Zij raakte hierbij gewond aan haar been. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De fietser bleef ongedeerd.

Autobestuurder gewond na eenzijdig ongeval

Noord-Scharwoude, dinsdag 7 juni 2005.

Dinsdagmorgen vond een eenzijdig ongeval plaats op de Provincialeweg. De bestuurder van een personenauto, een 43-jarige man uit Broek op Langedijk, reed met zijn auto over genoemde weg. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een ANWB-paal en een boom. Hierbij raakte de bestuurder gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Veel goederen gestolen bij inbraak.

Bergen, dinsdag 7 juni 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning en een bedrijf aan de Kanaaldijk. Beiden panden liggen op één terrein. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd keukenapparatuur en een portemonnee weggenomen. Vanuit de schuur van de woning wordt een grote hoeveelheid gereedschap vermist. Vanuit drie autos die op het erf stonden werden radios weggenomen. Tevens bleek dat een auto van een klant was weggenomen. Van deze auto zijn op dit moment nog geen gegevens bekend. De eigenaar moet nog aangifte doen. Ook werd ingebroken in een op hetzelfde terrein gelegen bedrijfspand. Vanuit de loods werd onder andere een lasapparaat, twee trilplaten, slijptollen, acculaders en een grote hoeveelheid los gereedschap weggenomen. De waarde van de weggenomen goederen uit woning en bedrijf bedraagt enkele tienduizenden euros. Gezien het tijdstip en de plaats is het zeer waarschijnlijk dat deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde daders.

Insluiper bekent tien diefstallen in regio

Den Helder, dinsdag 7 juni 2005.

Een 17-jarige jeugdige veelpleger uit Den Helder heeft bekend dat hij in de periode van 25 mei tot en met 3 juni een tiental diefstallen c.q. insluipingen heeft gepleegd in Alkmaar, Anna Paulowna en Den Helder. Hij was in de periode op vrije voeten omdat hij was gevlucht tijdens verlof vanuit een jeugdinrichting. De jongeman is gisteren geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en opnieuw vast gezet.

Op vrijdag 3 juni werd de jeugdige verdachte op heterdaad aangehouden na een poging tot diefstal vanuit een schuur bij een woning aan de Prins Willem Alexandersingel te Den Helder. Hij werd door de eigenaar betrapt en sloeg op de vlucht. De eigenaar kon hem even verderop, samen met een buurman, overmeesteren en overdragen aan de politie. Hij pleegde toen verzet tegen zijn aanhouding.

Bij de recherche bekende de verdachte nog een tiental inbraken en insluipingen in woningen ondermeer aan de Wolkammerstraat en Ilpenwaard in Alkmaar, de Bremstraat, de Zeeloodsenlaan, en de Waterkeringsweg in Den Helder en de Molenvaart in Anna Paulowna. In de regel sloop hij de huizen via onafgesloten deuren binnen en nam dan portemonnees en tassen weg. Het geld heeft hij in alle gevallen opgemaakt. Enkele door hem verstopte goederen werden op zijn aanwijzing teruggevonden.

De recherche sluit niet uit dat er later op basis van sporenonderzoek meer insluipingen en inbraken op hem kunnen worden teruggebracht.