2e persbericht van dinsdag 7 juni 2005

Eindhoven 07-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmorgen rond 11.00 uur in een woning aan de Remichweg een hennepkwekerij ontmanteld. De 29-jarige bewoner had in zijn woning een kwekerij met 510 hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en dat gebeurde op een zodanige manier dat dit gevaar voor de omgeving opleverde. De bewoner is aangehouden en op het politiebureau wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De planten worden vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Dronken automobiliste klem gezet

De politie heeft dinsdag rond 14.15 uur een 42-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Ze was in de Jacob Oppenheimstraat klem gereden door de bestuurder van een vuilniswagen, omdat de vrouw stomdronken achter het stuur van haar auto zat. In de straat reed ze tegen verschillende vuilnisbakken. De politie stelde bij de vrouw een alcoholpromillage van ruim 2,6 vast. Haar rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Helmond: Verkeersongeval

Dinsdag rond 13.00 uur raakte een 57-jarige vrouw uit Helmond gewond bij een aanrijding op de kruising Pastoor Elsenstraat en de Mahoniehoutstraat. Een 44-jarige vrouw uit Helmond reed met haar auto op de Mahoniehoutstraat en verleende haar geen voorrang. Het slachtoffer was met de snorfiets. De vrouw is met hoofdletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Helmond: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 13.30 en 15.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rivierensingel. Er zijn zeventien automobilisten op de bon gezet. De snelste reed 78 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

De kempen: Verkeerscontroles

De politie van afdeling De Kempen heeft dinsdagmiddag verkeerscontroles gehouden in Hooge Mierde, Hulsel, Hoogeloon en Reusel. Er zijn 32 bekeuringen uitgeschreven. In zestien gevallen werd bekeurd voor te snel rijden en elf automobilisten gingen op de bon, omdat ze de autogordel niet droegen. De andere bekeuringen waren voor verlopen apk-keuringen en bromfietsers die geen helm droegen.