Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/06)

OOSTERHOUT NB, 7 juni 2005

Arrestatie na bedreiging

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op dinsdagochtend 7 juni een 33-jarige Oosterhouter op verdenking van bedreiging. De verdachte bedreigde zonder enige aanleiding drie mannen die zich op de openbare weg bevonden. Dat gebeurde overigens al op 31 mei jl. in De Burcht. Twee mannen waren bezig met hun werk en spraken met een buurtbewoner, toen de verdachte voor het openstaande raam verscheen. Hij schold het trio uit, maakt obscene gebaren en bedreigde hen. Eén van de mannen deed aangifte, waarna de politie de verdachte arresteerde. De man bekende de bedreiging, zijn motief bleef echter erg onduidelijk. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Raadsels rond letsel bij 16-jarige jongen

DONGEN: De politie onderzoekt hoe een 16-jarige jongen gewond is geraakt. De jongen kwam op 3 juni jl. gewond aan op zijn woonadres in Rijen, na een avondje stappen in Dongen. Het slachtoffer miste meerdere voortanden uit zijn mond. Daarnaast is zijn onderlip kapot ingescheurd en met meerdere hechtingen gehecht. Verder is de linkerzijde van zijn gezicht kapot en dik. Hij kon niet vertellen hoe het letsel is ontstaan, vermoedelijk is hij ten tijde van het ontstaan van het letsel enige tijd bewusteloos geweest. Volgens zijn behandeld arts kan het letsel niet door een valpartij zijn ontstaan. De politie hoopt dat getuigen eventueel duidelijk kunnen geven of het gaat om een mishandeling, een verkeersongeval of iets anders. Vast staat dat de jongen in de nacht van 2 of 3 juni gewond is geraakt op de route van Dongen naar Rijen, die hij op de fiets aflegde. Getuigen kunnen met de Dongense politie in contact komen via 0900-8844.

Bromfietsen niet in orde

RIJEN: Op maandag 6 juni 2005 controleerde de Rijense politie drie bromfietsers in het kader van het Aso-project (Aanpak Scooter Overlast). Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verzekering en twee bekeuringen voor een te hoge constructie snelheid.

Agenten vinden gestolen kentekenplaten bij routinecontrole

OOSTERHOUT: Op dinsdag 7 juni 2005, te 02.55 uur zagen politieagenten op een parkeerplaats bij een benzinestation langs de A-59 een personenauto geparkeerd staan. Bij controle van deze auto vonden de agenten een jerrycan met een stuk tuinslang, gestolen kentekenplaten en inbrekersgereedschap. De aanwezige bestuurder van de auto is op dat moment door de politie aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat de kentekenplaten al in januari 2003 gestolen waren vanaf een vrachtwagen aan de Gantelstraat te Waalwijk. De verdachte bleek tijdens het verhoor ter goeder trouw te zijn en is daarna in vrijheid gesteld. De politie nam de ontvreemde kentekenplaten in beslag.

Boete van 250 voor eigenaar wietplantage

DONGEN: De politie stuitte op donderdag 2 juni op de restanten van een hennepkwekerij in een woning aan de Wezeldonk in. De politie trad de woning binnen na klachten over stankoverlast en tips over een hennepkwekerij. In de woning trof de politie in een slaapkamer en op zolder twee ontmantelde hennepkwekerijen aan. De achtergebleven groeiapparatuur werd in beslag genomen vernietigd. Op dinsdag 7 juni verhoorde de politie de huurder van de woning, een 34-jarige Donderaar. Hoewel de kwekerij in bedrijf was, kreeg de man vanwege het bezit van 21 hennepplanten toch een boete van 250,- opgelegd.

Politie onderzoekt inbraken

RAAMSDONKSVEER: Op maandagavond 6 juni is tussen 22.00 uur en 22.35 uur ingebroken in een bedrijfspand op de Ramgatseweg (industrieterrein Dombosch 1). Politieagenten constateerden dat de achterdeur geforceerd was en dat het gehele pand doorzocht was. Voor zover nu bekend is de dader met een aantal flatscreens (beeldschermen) er vandoor gegaan.

OOSTERHOUT: Inbrekers maakten een kluis buit bij een inbraak in een autobedrijf aan De Boedingen. In de kluis lagen een klein geldbedrag en verschillende autosleutels opgeslagen. De dieven kwamen binnen door een deur te forceren. De inbraak werd gepleegd op dinsdag 7 juni tussen 00.05 uur en 00.25 uur. De politie nam een aangifte en stelde daarnaast een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in.

HOOGE ZWALUWE: Op dinsdag 7 juni is rond 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Burgemeester Vlaklaan. De bewoner werd wakker van inbraakgeluiden en stond even later oog in oog met de inbreker. De crimineel sloeg meteen op de vlucht. Bij controle bleek dat de stereo-installatie, enkele sieraden en een geldbedrag uit het huis verdwenen waren. De politie stelde vast dat de inbreker een deur aan de achterkant van de woning had opengebroken om binnen te komen. Uit het buurtonderzoek dat de politie instelde, kwam vast te staan dat ook bij een van de buren geprobeerd was om in te breken. Door inbraakbeveiliging van de deur is dat daar niet gelukt. Het bleef hier bij een poging.

WIJK EN AALBURG: Het jeugdhonk Skunk aan de Anjelierstraat kreeg ongewenst bezoek. De voordeur was geforceerd en binnen bleek dat de koelkast leeggeroofd was. Een televisie was naar buiten gegooid en lag op straat.

Politie arresteert winkeldievegge

OOSTERHOUT: Op maandagmiddag 6 juni is een 20-jarige Oosterhoutse opgepakt op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. Dat gebeurde rond 14.45 uur in de Kerkstraat. De vrouw bezocht, in gezelschap van een vriend, een winkel aan de Kerkstraat. De man ging met kledingstukken een pashokje binnen. Toen de man het pashokje verliet lagen er in dat pashokje twee prijshangers en een kapot alarmlabel. De man moest zijn tas openen, maar ging er hardlopend vandoor. Het winkelpersoneel slaagde er in om de vrouw te arresteren. Zij had een plastic tas bij zich waarin een elders gestolen badpak zat. De vrouw moest mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen haar is opgemaakt. De politie verwacht ook de mannelijke verdachte binnenkort op te pakken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer