Gemeente Dordrecht


Persbericht

Milieubeleidsplan Dordrecht - Samenwerken aan een leefbare en duurzame stad

Het college van b&w heeft op 31 mei ingestemd met het concept-Milieubeleidsplan 2005-2010. Dordrecht wil de komende jaren samen met het bedrijfsleven en de inwoners werken aan een leefbaar en duurzaam Dordrecht. Het plan richt zich op het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken en duurzame ontwikkeling van de stad. De slechte luchtkwaliteit, de geluidsoverlast en de effecten hiervan voor de volksgezondheid maken het duidelijk hoe belangrijk het is werk te blijven maken van milieu. De gemeente kan dit echter niet alleen. Het is een gezamenlijke opgave.

Leefbaarheid en duurzaamheid
Het milieubeleidsplan richt zich op de verbetering van de leefbaarheid in de wijken. Het gaat hierbij onder meer over de aanpak van geluidsoverlast, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het onderhoud van groen. Ook wil Dordrecht een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling. Dordrecht geeft het goede voorbeeld door voor alle gemeentelijke gebouwen 100% groene stroom in te kopen. Ook worden in deze gebouwen energiebesparende maatregelen genomen. De inwoners van de stad kunnen ook hun bijdrage leveren. Ook zij kunnen energiebesparende maatregelen treffen en bijvoorbeeld aan afvalpreventie doen. Afval scheiden is even belangrijk als het samen schoonhouden van de stad.

! Het concept-Milieubeleidsplan 2005 -2010 ligt tot 29 juni ter inzage in het Stadskantoor. Ook is het plan te downloaden via www.dordrecht.nl. Het definitieve Milieubeleidsplan wordt na de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd.

Dordrecht, 7 juni 2005
Redactie
Marc van Wijnen
Communicatie

telefoon 078 - 639 69 34
email mja.van.wijnen@dordrecht.nl
Informatie
Martijn van den Bosch
Stadsontwikkeling/beleid
telefoon 078 - 639 60 75

Ronald Kooman
Stadsontwikkeling/beleid
telefoon 078 - 639 68 46