Ingezonden persbericht


FileMaker 7 geeft 'Tiger' een streepje voor

Van gegevens naar grafiek met een 'streek van de muis'

Utrecht, 7 juni 2005 ­ De omzetting van gegevens in FileMaker 7 naar een grafische weergave in staafdiagrammen, wordt heel eenvoudig voor gebruikers van het Apple Tiger-besturingssysteem. Dat bleek tijdens de opening van de Apple-ontwikkelaarsconferentie in San Francisco gisteren, toen FileMaker de beschikbaarheid aankondigde van de FileMaker Datagraph Widget, die wisselende, cijfermatige gegevens uit databasevelden voortdurend grafisch weergeeft in het Dashboard van Tiger. Daarnaast kondigde FileMaker de beschikbaarheid aan van een aantal nieuwe FileMaker Automator Actions, waarmee gebruikers en ontwikkelaars gemakkelijk werkstromen in het leven roepen met behulp van FileMaker-scripts. FileMaker Datagraph en Automator Actions zijn op proef beschikbaar via www.filemaker.com/tiger.

Inzichtelijke gegevens
De FileMaker Datagraph Widget is ontworpen voor iedereen die er baat bij heeft om altijd en onmiddellijk over een visuele weergave van in FileMaker 7 verzamelde gegevens te beschikken. Tiger-gebruikers kunnen tot vijf velden van hun FileMaker 7-databases laten omzetten in vijf staafdiagramman. Zo kunnen, bijvoorbeeld, het hoofd van de afdeling Technische Ondersteuning en zijn mensen dankzij de FileMaker Datagraph Widget in een oogopslag zien hoeveel klanten er inmiddels zijn en op dat moment nog worden geholpen. En de medewerker van de crediteurenafdeling kan in een oogopslag de toestand overzien ten aanzien van betaalde versus onbetaalde rekeningen.

Werkstromen
FileMaker Automator Actions stellen FileMaker 7-gebruikers in staat om eenvoudig werkstromen te genereren. Automator Actions zijn gebaseerd op gangbare FileMaker-scripts, zoals perform script, show all records, close database, enzovoorts. Een verzameling Automator Actions wordt bijgeleverd. Werkstromen genereert de FileMaker 7-gebruiker door eenvoudigweg Automator Actions uit de Automator Actions-bibliotheek naar het Automator-venster te slepen. Naast Automator Actions worden ook Publish to InDesign-tekst- en beeldframes bijgeleverd die exporteren naar Adobe's gewilde Indesign-vormgevingsprogramma eenvoudig maken. Is een werkstroom aangemaakt, dan kan die bewaard worden voor later gebruik of latere aanpassing.

De kracht van Tiger
"De nieuwe Datagraph Widget benut de kracht van het Tiger Dashboard en biedt gebruikers en ontwikkelaars onmiddellijk inzicht in hun gegevens in FileMaker", zegt Ryan Rosenberg, vice president marketing en services van FileMaker. "FileMaker Automator Actions betekent een nieuwe manier om het routinematig gebruik van FileMaker-functies te automatiseren."

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland PublieksWerk B.V. Ive Defaix Marije Verdouw e: ive@smp.nl marije@publiekswerk.nl
t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39