Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 187

datum: 7 juni 2005

132 studenten in een klap onder dak

Aan de Kleine Koppel, tussen de gebouwen van Rohm en Haas en Zandfoort aan de Eem, zullen volgens de plannen in september 2005 132 tijdelijke wooneenheden voor studenten verrijzen. Woningcorporatie SCW heeft een vergunning voor de plaatsing van de zogenaamde spaceboxen aangevraagd, het college heeft besloten hieraan medewerking te verlenen. Hiermee krijgt de gemeentelijke ambitie - Amersfoort, Studentenstad - weer een nieuwe impuls. Bij een stad met de omvang van Amersfoort (130.000 inwoners) hoort immers een volwaardig onderwijsaanbod op elk niveau. Bovendien vormt deze nieuwe groep bewoners een verrijking van de stad. Amersfoort wordt levendiger en dus nog aantrekkelijker, ook voor de andere stedelingen.

Amersfoort Studentenstad
De verwachting is dat in september 2005 ongeveer 2500 studenten in Amersfoort een opleiding aan de Kennis Satelliet Amersfoort (KSA) zullen volgen. Met de komst van de satellietvestiging van de Hogeschool Utrecht naar Amersfoort in 2000 was de eerste stap gezet op weg naar Amersfoort-Studentenstad. Met de uitbreiding van de KSA naar nu zeven volwaardige studierichtingen groeit de behoefte aan studentenhuisvesting. Vanaf 1 september 2005 vestigt de Hogeschool de Horst uit Driebergen met 1100 leerlingen zich ook in Amersfoort. De gemeente werkt samen met de woningcorporaties SCW en Portaal Eemland, de NV Stadsherstel en de KSA om voor deze (toekomstige) Amersfoorters studentenwoningen te realiseren. Ervaringscijfers elders in het land geven aan dat 40% van HBO studenten ook "op kamers" wil wonen in de stad waar zij studeren.

Procedure
Woningcorporatie SCW heeft voor deze vorm van tijdelijke huisvesting een vergunning aangevraagd voor de duur van vijf jaar. Het bouwplan zal de komende twee weken ter inzage liggen. Indien er geen zienswijzen naar voren worden gebracht kan vervolgens een bouwvergunning worden verleend.

Informatie: Esther Lans, communicatieadviseur gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 43 41 of e-mail e.lans@amersfoort.nl


---- --