Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 188

datum: 7 juni 2005

Prioriteiten parkeerbeleid vastgesteld

Het nieuwe Amersfoortse parkeerbeleid is een flinke stap verder gekomen. De bewoners hebben zich positief uitgesproken over de kaders die de raad aan het parkeerbeleid heeft gesteld. Op enkele punten heeft het college het plan Kiezen of Delen aangescherpt. De prioriteiten bij het uitgeven van vergunningen zijn aangepast en parkeerplaatsen die in en om de binnenstad op maaiveldniveau verloren gaan worden gecompenseerd. Daarnaast doet het college doet voorstellen voor de verdere uitwerking van het parkeerbeleid.

De kaders worden opnieuw voorgelegd aan de commissie Beheerzaken zodat de raad zich nog voor de zomer kan uitspreken over het Amersfoortse parkeerbeleidsplan.. De ingebrachte knelpunten en inspraakreacties hebben geleid tot de volgende aanvullingen:
1. De De prioriteitsvolgorde bij de uitgifte van parkeervergunningen wordt aangepast conform de Kadernota van de gemeenteraad, in volgorde: bewoners, ondernemers en bezoekers van bewoners, bijzondere groepen.;
2. EEventueel verlies aan parkeerplaatsen op het maaiveld worden in en rond de binnenstad gecompenseerd.

Uitwerking Parkeerbeleid
Naast de invulling van de kaders doet het college een voorstel voor uitwerking en realisatie van het beleidsplan. Daarbij denken B&W in eerste instantie aan: . Blauwe zones op het Neptunusplein en op de Leusderweg.

In blauwe zones wordt langparkeren voorkomen door het gebruik van een parkeerschijf. . Overleg met de wijken Soesterkwartier, De Berg, Stadskern/Zonnehof, Nieuwland en Vathorst om te zoeken naar oplossingen voor de parkeerknelpunten. . Het opstellen van een handhavingsplan.
. Onderzoek naar de mogelijkheden voor Stadsrandparkeren. . Op basis van de pilot voor gratis fietsparkeren besluiten over het definitief maken van deze maatregel. . Een onderzoek naar de mogelijkheid van gebouwde parkeervoorzieningen voor bewoners van de binnenstad en de omringende gereguleerde zones.

I

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Nandus van der Sluijs, communicatie-adviseur SOB gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 50 11 of e-mail n.vandersluijs@amersfoort.nl.


---- --