Politie Zeeland


---


O-3164-2005 Auto-inbraken in Kloosterzande

In Kloosterzande zijn in de nacht van maandag op dinsdag nog drie personenauto's opengebroken.
Ze stonden geparkeerd aan de Lange Munt en aan de Churchillhof. De buit bestond uit geluidsapparatuur, cd's, gsm en foto-apparatuur. Schadebedrag is onbekend.


O-3165-2005 Auto-inbraak in 's Gravenpolder
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Langeweg in 's Gravenpolder.
Uit de auto werd geluidsapparatuur weggenomen.


O-3166-2005 Auto-inbraak in Dreischor
Aan de Blindeweg in Dreischor is tussen maandag 21.30 uur en dinsdag 08.00 uur ingebroken in een auto.
Uit de auto werd een gsm weggenomen uit een carkit. Schade is onbekend.


O-3167-2005 15-Jarige jongen aangehouden na bedreiging
Een 15-jarige jongen uit de gemeente Tholen is dinsdagmorgen vroeg in zijn woning aangehouden.
De jongen wordt ervan verdacht maandagavond rond 19.30 uur op de Sportlaan in Sint Maartensdijk een 15-jarige leeftijdsgenoot te hebben bedreigd ondermeer door met een mes te zwaaien. Het mes is ter plaatse door een omstander afgepakt. Hierna ontstond tussen beide jongens een vechtpartij waarbij over en weer enkele klappen werden uitgedeeld. De 15-jarige jongen is vanmorgen na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Het mes is door de politie in beslaggenomen.


Z-3168-2005 Aanrijding tussen personenauto en bromfiets
Op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen vond dinsdagmorgen rond 07.30 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
Een 49-jarige automobilist uit de gemeente Sluis wilde rechtsaf een bedrijfsterrein oprijden. Hij liet een op het fietspad rijdende bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit de gemeente Hulst, niet voorgaan waarna een aanrijding volgde. De bromfiets raakte bij het ongeval total loss, de auto had lichte schade. Er raakte niemand gewond.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.