Gemeente Goes

Persbericht

Koninklijke Onderscheiding de heer Rinkhoud

Op zaterdagavond 4 juni reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer M. Rinkhoud. De uitreiking vindt plaats om 20:00 uur in het clubgebouw van voetbalvereniging SSV'65, tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van SSV'65.

De heer Rinkhoud

De heer Rinkhoud is geboren op 18 december 1941 in Goes. Hij was werkzaam als logistiek manager bij de Oosterscheldeziekenhuizen. Hij maakt zich in het bijzonder verdienstelijk voor de voetbalsport in zijn woonplaats. Hij kan gekwalificeert worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

1965-heden Medeoprichter en penningmeester (1965), vanaf 1966 voorzitter en "motor" van voetbalvereniging SSV'65 (325 leden). De vereniging groeide uit van drie teams naar vijf seniorenteams en tien jeugdteams (w.o. een gehandicaptenteam), alsmede vijf zaalvoetbalteams. Betrokkene had een belangrijk aandeel ("trekker") in de realisering van een eigen clubhuis. Zijn tijdsbeslag wordt geraamd op 25 uur per week.