Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 7 juni 2005

Diefstal boot

STEENBERGEN: In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de Oosthavendijk een grijze rubberboot van het merk Valiant ontvreemd. Ook de buitenboordmotor van het merk Mercury en een tweetal roeispanen werden door de daders meegenomen. De totale waarde betreft 4900 euro. De gedupeerde eigenaar heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan.

Attente buurman voorkomt brand

STEENBERGEN: Dankzij een oplettende buurman is een bewoner van de Ligneweg maandagmorgen met de schrik en enige rookschade vrijgekomen. Toen de man een sterke rookontwikkeling in de woning waarnam, greep hij naar een ladder en betrad hij zonder aarzelen de woning. Binnen constateerde de man dat een pan op het vuur de oorzaak was van de sterke rookontwikkeling. De bewoner was vergeten om bij zijn vertrek het pannetje met kippenpoten uit te zetten.

Jongen mishandeld door leeftijdgenoten

STEENBERGEN: Een 15-jarige jongen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door een aantal jongeren. De jongen sprong maandagmiddag omstreeks 15.00 uur verbaal in de bres voor een vriend, die door een van de jongeren werd uitgescholden. Hij moest dit nobele gedrag korte tijd later echter bekopen. Een vijftal jongens volgde de jongen, na de woordenwisseling, op hun fietsen. Aan de Ravelijnstraat werd hij vastgegrepen door een van de jongens, waarna een ander hem de vuistslagen uitdeelde en weer een ander hem de knietjes gaf. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

Politieteam Halsteren/Bergen op Zoom Noord lost groot aantal zaken op

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen van het team Halsteren/Bergen op Zoom Noord hebben met de aanhouding van elf jeugdige verdachten maar liefst 23 zaken opgelost. De komende dagen zullen nog vier aanhoudingen volgen. De groep Bergse jongeren, waaronder zich één meisje bevindt, is in de leeftijd van 14 tot 16 jaar oud. De politie had een onderzoek ingesteld toen duidelijk werd dat de groep, die actief was in de wijken Noordgeest, Tuinwijk en Meilust, steeds baldadiger werd. In 2004 werden er al diverse vernielingen en kleinere diefstallen gepleegd. Ruiten werden ingegooid en fietsen en emballage werden gestolen. Vanaf april 2005 escaleerden hun misdragingen echter. Uiteindelijk was er sprake van inbraken in woningen en openbare gebouwen en pleegde de groep bedreigingen, berovingen, mishandelingen, brandstichtingen en ernstige vernielingen. Rechercheurs van het team stelden samen met de wijkagenten een onderzoek in en kwamen uiteindelijk alle jongeren op het spoor. Tijdens de verhoren is een groot aantal bekentenissen afgelegd. De jeugdige daders verklaarden vrijwel alle zaken in gezamenlijkheid te hebben gepleegd. Zes van hen worden eveneens verdacht van heling. De politie continueert het onderzoek.

Winkelinbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag ontdekten buurtbewoners dat er was ingebroken in een winkel aan de Kamperfoeliestraat. Ze schakelden omstreeks 4.00 uur de politie en de winkelier in, die beide direct poolshoogte kwamen nemen. Vermoedelijk heeft het dievengilde met een steen een ruit van de winkel ingegooid. Hierna is vanuit de winkel een aanzienlijke hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Diefstal uit woning

De politie heeft dinsdag tweemaal aangifte opgenomen van diefstal. In beide gevallen vermoeden de gedupeerden dat de diefstal werd gepleegd door hun hulp in de huishouding.
BERGEN OP ZOOM: Een 79-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft bij de politie aangifte van diefstal van een sieraad gedaan. De vrouw vermoedt dat haar huidige hulp in de huishouding, die de vaste hulp vervangt, het sieraad op een onbewaakt ogenblik uit een kast heeft gestolen.
BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom mist uit de spaarpot van een van haar kinderen een aanzienlijk geldbedrag. Ook zij heeft sinds kort een nieuwe hulp in de huishouding en vermoedt dat deze verantwoordelijk is voor de diefstal.

Nog een woninginbraak door middel van hengelen

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag meldde zich een bewoner van de Artilleriestraat, die eveneens in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer is geworden van het zogenaamde hengelen. Ook in dit geval was de voordeur niet met behulp van het nachtslot afgesloten. Een attente krantenbezorger belde maandagmorgen vroeg aan en meldde de bewoners dat hij een openstaande voordeur had aangetroffen. De handtas van de vrouw des huizes werd vermist, maar is inmiddels in een container in de directe omgeving van de woning weer aangetroffen. Momenteel wordt alleen nog de mobiele telefoon van een van de kinderen vermist. Hiervan is bij de politie aangifte gedaan.

Politie verricht drie aanhoudingen voor diefstal met geweld

SPRUNDEL: Op woensdagmiddag 24 mei kreeg een 15-jarig meisje uit Sprundel allerlei racistische uitingen naar haar hoofd geslingerd, toen ze vanuit Roosendaal naar haar woonplaats fietste. De scheldwoorden en bedreigingen werden geuit door een tweetal meisjes, dat bij hun slachtoffer bleef fietsen. Op enig moment hoorde zij de meisjes telefoneren en om versterking vragen. Toen zij over de Rucphensebaan reed en de meisjes haar nog altijd volgden werd ze opgewacht door een jongeman. Deze dwong haar, met behulp van de twee meisjes, te stoppen. Ze probeerden de hoofddoek van het meisje van haar hoofd te trekken en kreeg van de aanwezigen de nodige klappen te incasseren.
De jas, die het slachtoffer op haar bagagedrager had gebonden, werd door een van de meisjes van de fiets getrokken. In de jas bevond zich bovendien een mobiele telefoon en een geldbedrag.
De politie van het team Rucphen heeft de zaak, mede vanwege de ernstige bedreigingen en het discriminerende gedrag van de daders, hoog opgenomen en direct een onderzoek ingesteld. Hierop is maandagmorgen een 15-jarige jongen uit Sprundel in zijn ouderlijke woning aangehouden. Een 12-jarig meisje uit Sprundel en een 15-jarig meisje uit Rucphen hebben zich op uitnodiging van de politie respectievelijk maandag- en dinsdagmiddag zelf op het politiebureau gemeld. De politie continueert het onderzoek.

Inbraak bedrijf

ROOSENDAAL: Maandagavond omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Belder was ingebroken. Ter plaatse bleek een ruit te zijn geslagen en de roldeur te zijn geopend. Vanuit het bedrijf werd een blauwe Volkswagen Golf gestolen met het kenteken 49-HP-LK. De auto stond ter reparatie bij het bedrijf en heeft schade aan de linkervoorzijde.

Fietsende vrouw ten val na aanblik schennispleger

ROOSENDAAL: Een 45-jarige vrouw is dinsdagmorgen behoorlijk geschrokken, toen zij vanaf de Bandeliersberg fietste en plotseling ter hoogte van het bruggetje bij het kinderdagverblijf een naakte man uit de bossage zat komen. Hierop is de vrouw met haar fiets gevallen. De vrouw weet zich niet te herinneren of de val werd veroorzaakt door de schrik of wellicht een andere oorzaak had. Haar fiets en mobiele telefoon zijn door de val beschadigd geraakt. Tevens heeft ze last van haar rug.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 65-jarige vrouw uit Roosendaal werd dinsdagmiddag kort na 15.00 uur het slachtoffer van een zakkenroller. De vrouw was in haar woonplaats aan het winkelen, toen ze aan de Markt plotseling ontdekte dat iemand haar portemonnee uit haar tas had gehaald. Naast een geldbedrag mist de vrouw enkele winkelpassen.

Auteur: Manon Ostendorf