Gemeente Doesburg


week 23-2005

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 8 juni 2005, week 23.

OPENBARE VERGADERINGEN
De Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers De Reconstructiecommissie houdt een openbare vergadering op 22 juni
2005
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur
Plaats: Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 te Doetinchem Telefoon: 0314 369 369
Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen: Uitvoeringsprogramma Achterhoek en Liemers 2005 2006: De eerste tussenrapportage
Reconstructieplan Achterhoek en Liemers: terugmelding stand van zaken procedure

De vergaderstukken liggen ter inzage vanaf 13 juni 2005 op het gemeentehuis van uw gemeente. De agenda, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op www.gelderland.nl/reconstructiecommissie/Achterhoek en Liemers

Gemeenteraad van Doesburg.
In de vergadering van 26 mei jl. heeft de raad van de gemeente Doesburg besloten een bedrag van 10.374, - euro exclusief BTW beschikbaar te stellen voor het houden van een onderzoek naar de doeltreffendheid en doelmatigheid ( een zg. Quick Scan) van de plaatselijke brandweer in relatie tot andere brandweerkorpsen. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het Onderzoeks- en Adviesbureau SGBO te Den Haag.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 27-5-2005 Burg Nahuyssingel 27 vernieuwen van een garage tot bergruimte met open carport

* 27-5-2005 Ph Gastelaarsstraat 1 gedeeltelijk vergroten van een keuken

* 30-5-2005 Kloosterstraat 12 gedeeltelijk veranderen van een bedrijfspand tot woning (2e fase bouwplan)

Aanvraag sloopvergunningen
De volgende aanvragen om een sloopvergunning zijn ontvangen op:
* 27-5-2005 Burg Nahuyssingel 27 slopen van een garage (stallingsruimte)

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

* 30-5-2005 Barend Ubbinkweg 0 gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van het gemaal

* 31-5-2005 Ribesstraat 26 gedeeltelijk vernieuwen van een voorgevel

Verleende sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende sloopaanvragen vergunning verleend op:

* 1-6-2005 Grietstraat 6 slopen van de woning

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op vrijdag 17 juni 2005 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd.
De agenda hiervoor kan de dag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

Vrijstellingsprocedure artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Landelijkgebied Noord. Dit om het plaatsen van tijdelijke woonunits mogelijk te maken, op het perceel Grietstraat 6 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie D nummer 127. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 9 juni 2005 gedurende 2 weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Bekendmakingen Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat op 27 mei
2005 een verzoek is ontvangen tot wijziging van het rijksmonument Ph. Gastelaarsstraat 1. De wijzigingen betreffen het vergroten van de keuken door middel van een aanbouw tegen de achtergevel. Het verzoek ligt vanaf heden voor 14 dagen ter inzage bij het publieksbureau. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze schriftelijk (bij burgemeester en wethouder, postbus 100.
6980 AC Doesburg) of telefonisch (0313 481362) kenbaar maken.

WET MILIEUBEHEER
Bekendmaking ontwerpbeschikking
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken, gelet op artikel 3:19 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat op 6 december 2004 een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer is binnengekomen van de Blikvanger B.V. te Doesburg. Het betreft hier een aanvraag om een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een faciliterend bedrijf op het perceel Verhuellweg 3 te Doesburg (registratienummer: WM/041206).

De ontwerpbeschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning.

Terinzagelegging
Aanvraag, ontwerpbeschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 9 juni 2005 tot en met 6 juli 2005 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg en na bovengenoemde datum, tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen de beschikking op aanvraag. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunnen gedurende de inzagetermijn door eenieder worden ingebracht bij het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt kan verzoeken dat zijn/haar persoonlijke gegevens niet worden vermeld.
Binnen dezelfde termijn kan verzocht worden om een hoorzitting te houden. Tijdens deze zitting worden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Tevens kan men mondeling bedenkingen inbrengen.

RUIMTE VOOR DE RIVIER
Inspraak Planologische Kernbeslissing deel 1 en Milieueffectrapport Van 1 juni tot en met 23 augustus liggen de Planologische Kernbeslissing (PKB) deel 1 en het Milieueffectrapport Ruimte voor de Rivier ter inzage. Op grond van de Wet Milieubeheer en de Algemene Wet Bestuursrecht staan beide documenten gedurende deze periode open voor inspraak.

PKB deel 1 en MER Ruimte voor de Rivier
Nederland ligt in de delta van onder meer Rijn en Maas. In 1993, maar vooral in 1995 had het rivierengebied te kampen met zeer hoge waterstanden op de rivieren. Naar aanleiding van de toen dreigende overstromingen zijn de dijken versneld versterkt. Om aan de huidige veiligheidsnorm te voldoen en het rivierengebied tegen hoogwater te beschermen, zijn echter meer maatregelen nodig. In 2000 koos het kabinet het standpunt Ruimte voor de Rivier als uitgangspunt voor een nieuwe aanpak van de bescherming van het rivierengebied. In plaats van het enkel en alleen verhogen en versterken van dijken, moet de rivier meer ruimte krijgen.

In deel 1 van de PKB Ruimte voor de Rivier formuleert het kabinet het voorgenomen beleid om het Nederlandse stroomgebied van de Rijn en het benedenstroomse (bedijkte) deel van de Maas uiterlijk in 2015 tegen extreem hoge waterstanden te beschermen. Tegelijkertijd richt het beleid zich op het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. Dat wil zeggen dat het gebied er in ecologisch, landschappelijk en economisch opzicht op vooruit moet gaan. In het Milieueffectrapport (MER) zijn de milieueffecten van dit voornemen in kaart gebracht en beschreven.

Waar kunt u de inspraakdocumenten en achtergronddocumenten inzien? PKB deel 1, het MER en enkele achtergronddocumenten die van 1 juni tot en met 23 augustus ter inzage liggen, kunt u tijdens kantooruren inzien op onder meer de volgende locaties:
Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Gildemeestersplein 1, Arnhem Provincie Gelderland, Markt 11, Arnhem
Gemeente Doesburg, Ph. Gastelaarsstraat 2, Doesburg Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2, Doetinchem

Informatiemarkten en hoorzittingen
Om er voor te zorgen dat u op de hoogte bent van de laatste stand van zaken, worden verschillende informatiemarkten met aansluitend hoorzittingen georganiseerd. Tijdens de informatiemarkten kunt u zich laten informeren over de PKB deel 1 en het MER. Gedurende het tweede deel (hoorzitting) van de avond kunt u mondeling inspreken op PKB deel
1 en het MER. De bijeenkomsten worden onder meer gehouden op:
9 juni in Deventer, Schouwburg Deventer, Leeuwenburg 2, Deventer
20 juni in Zutphen, Theater & Congrescentrum Hanzehof, Coehoornsingel
1, Zutphen

Vanaf 16.30 uur kan iedereen op de verschillende locaties terecht voor informatie. Om 17.00 uur en 19.30 uur staan korte plenaire presentaties op het programma over het verdere proces en de maatregelen die in beeld zijn in het gebied waar de bijeenkomst plaatsvindt. Om 20.30 start de hoorzitting, waar u mondeling kunt inspreken op PKB deel 1 en het MER onder leiding van een onafhankelijk voorzitter.

Hoe kunt u inspreken?
Naast de mogelijkheid om tijdens de hoorzittingen mondeling te reageren kunt u schriftelijke reacties tot en met 23 augustus 2005 richten aan:

Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat
PKB/MER Ruimte voor de Rivier
Postbus 30316

2500 GH Den Haag

Neemt u in uw reactie in ieder geval op: uw naam en adres, een dagtekening en een handtekening. Indien u niet wenst dat uw persoonlijke gegevens bekend gemaakt worden, kunt u dit aangeven in uw inspraakreactie.

U kunt uw reactie tevens indienen via de internetsite van het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat. Het adres van deze internetsite is: www.inspraakvenw.nl.

Waarop kunt u inspreken?
U kunt inspreken op PKB deel 1, het MER en de samenvatting MER. Uw reactie op PKB deel 1 kan betrekking hebben op alle voornemens die in het stuk zijn geformuleerd. U kunt reageren op de ambities van het kabinet op het gebied van veiligheid en ruimtelijke kwaliteit. Ook kunt u uw bedenkingen kenbaar maken tegen het type maatregel dat het kabinet op een bepaalde locatie voorstelt. Bij de inspraak op het MER gaat het om de vraag of het MER voldoende informatie bevat om een verantwoord besluit te kunnen nemen.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Alle inspraakreacties (op de PKB deel 1 en het MER) worden geclusterd en samen met de resultaten van bestuurlijk overleg en de adviezen van (wettelijke) adviseurs gebundeld in PKB deel 2 dat eind 2005 wordt uitgebracht. PKB deel 2 bevat daarmee een beschrijving van wat er uit de inspraakronde naar voren is gekomen. PKB deel 2 wordt meegenomen bij het opstellen van het definitieve kabinetsstandpunt, PKB deel 3 (voorjaar 2006).

Opvragen van documenten en nadere informatie
De volledige tekst van PKB deel 1 en het MER is te vinden op de internetsite van de landelijke projectorganisatie Ruimte voor de Rivier: www.ruimtevoorderivier.nl.
Daarnaast zijn PKB deel 1 en het MER digitaal beschikbaar op CD-ROM. U kunt de CD-ROM en de papieren versie van de documenten aanvragen via www.ruimtevoorderivier.nl of telefonisch via 030 603 35 14. De documenten worden u dan tegen kostprijs toegestuurd.

Meer informatie over het project is verkrijgbaar bij het projectbureau Ruimte voor de Rivier:
Landelijk projectbureau Ruimte voor de Rivier
Postbus 20903

2500 EX Den Haag
tel.: 070-3517577
e-mail: ruimtevoorderivier@cdr.rws.minvenw.nl
website: www.ruimtevoorderivier.nl

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend: Particuliere boom
Ribesstraat 32: een apenboom (Auracaria araucana) zonder herplantplicht.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer W. Stoppels (0313-481320).

OVERIGE MEDEDELINGEN
Aangepaste dienstverlening gemeente Doesburg in verband met acties gemeentepersoneel op 9 juni 2005.
Op donderdag 9 juni 2005 vindt er een landelijke stakingsdag plaats van medewerkers die in gemeentedienst werkzaam zijn. Tot de staking is besloten vanwege het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe CAO.
Ook medewerkers van de gemeente Doesburg nemen deel aan de staking. Ondanks deze deelname aan de staking wordt er zorg voor gedragen dat de dienstverlening aan de inwoners van de gemeente Doesburg, zij het in aangepaste vorm, doorgang vindt. Hoewel getracht wordt dit tot een minimum te beperken, kan de staking er echter wel toe leiden dat u hiervan mogelijk enig ongemak ondervindt. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Op donderdag 9 juni a.s. is het Publieksbureau normaal geopend, terwijl ook het afvaldepot op de Stadswerf geopend is. De cluster Werk Inkomen en Zorg zal echter niet bereikbaar zijn. De medewerkers die deelnemen aan de staking betreuren dat zij tot het middel van staking moeten over gaan en u hier mogelijk hinder van kunt ondervinden.

Baggerplan Plus Doesburg
OPROEP
Momenteel is het waterschap Rijn en IJssel bezig met de voorbereidingen van het baggerplan plus Doesburg. In verband hiermee gaat het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht een historisch vooronderzoek uitvoeren naar de mogelijke aanwezigheid van zogenaamde blindgangers in de stadsgrachten van Doesburg. Het gaat dan met name om explosieven uit de tweede wereldoorlog. In verband hiermee wil het EOC graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over mogelijke blindgangers en mogelijke aanwezige explosieven die in de tweede wereldoorlog in de stadsgrachten terecht zijn gekomen.
Het gaat dan om de volgende stadsgrachten: Lindewalgracht, Bleekersgracht, Kempermansgracht, Looiersgracht (achter de Rooseveltsingel) en de Hessengracht rondom de algemene begraafplaats. Voor nadere informatie kunt u kontact opnemen met de heer A. van Buren telefonisch bereikbaar 481365.
Voor uw medewerking zeggen wij u dank.