presentatie onderzoek Armoede in Nederland


03.06.2005 / 11:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kerkinactie

Persuitnodiging

Utrecht, 3 juni 2005

Presentatie Onderzoeksrapport Armoede in Nederland

Steeds meer mensen doen een financieel beroep op de kerken. Dat blijkt uit een onderzoek van Kerkinactie naar de financiële hulpverlening door de diaconieën.

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van het onderzoeksrapport Armoede in Nederland. In dit rapport staan de resultaten vermeld van een onderzoek naar de betrokkenheid van de protestantse kerken bij de armoedeproblematiek. De aanleiding om een onderzoek onder de diaconieën te houden zijn de toenemende signalen uit de kerken, uit de anti-armoedebeweging en uit de samenleving als geheel dat de armoede in ons land toeneemt

De persbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 juni van 11.30 uur tot 13.30 uur in het Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht. Voor een lunch wordt gezorgd.

Tijdens de persbijeenkomst zal synodevoorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland, de heer Jan-Gerd Heetderks het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport overhandigen aan een vertegenwoordiger van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder zal onder meer mevrouw Ineke Bakker, algemeen secretaris van de Raad van Kerken een eerste reactie geven. Ook vertegenwoordigers van de plaatselijke diaconieën zijn aanwezig.