Gemeente Drimmelen


commissie Grondgebiedzaken gaat zich buigen over "Moerdijksehoek II" Op 7 juni aanstaande gaat de commissie Grondgebiedszaken een debat aan over de toekomst van Moerdijksehoek II, en dan met name over het verzoek van de provincie Noord- Brabant gericht aan de gemeente Drimmelen. De provincie vraagt daarin aan Drimmelen mee te willen denken in het "omklappen" van een deel van Moerdijksehoek II in oostelijke richting, over A16 en spoorlijn heen. Hiermee krijgt het buitengebied van Lage Zwaluwe 100 van de in totaal 600 HA die Moerdijksehoek II groot wordt, op haar grondgebied. Hiermee zal de impact vanuit ruimtelijk oogpunt en milieu op onze gemeente en met name de woonkern Lage Zwaluwe groter worden. Hiermee wordt ook de woonkern Moerdijk ontlast van de oprukkende industrie.

geschikte locatie
Voor zowel het ministerie als voor de provincie Noord- Brabant is Moerdijksehoek II een geschikte locatie voor een nieuw regionaal bedrijventerrein in West- Brabant. Deze geschiktheid komt voort uit de nabijheid van diep vaarwater, goede bereikbaarheid via spoor en weg en bovendien eenvoudige aansluitingsmogelijkheden op het buisleidingwerk.

herziening provinciaal Streekplan
Naar verwachting zal de hiervoor noodzakelijk herziening van het provinciaal Streekplan begin volgend jaar plaatsvinden, daartoe ondersteund door de 2e Kamer der Staten-Generaal.

Drimmelen
Ook in Drimmelen strookt een eerdere door de gemeenteraad vastgestelde visie met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeente niet met de provinciale wens om een deel van Moerdijksehoek II op Drimmelens grondgebied aan te leggen. In de door de gemeenteraad van Drimmelen vastgestelde Structuurvisie is verwoord dat op het grondgebied van onze gemeente geen grootschalig bedrijventerrein ontwikkeld zou moeten worden. Drimmelen wil immers een groen- blauwe gemeente zijn.

gemeenteraad
Thans ligt de vraag voor of de gemeenteraad zich aan het bovenstaande wil blijven binden, dan wel dat de gemeenteraad de ontwikkeling van een bovenregionaal bedrijventerrein als een mede-verantwoordelijkheid wil gaan zien.

In het laatstgenoemd geval onder welke voorwaarden op het gebied van ondermeer:
· kansen voor de gemeente Drimmelen en de kern Lage Zwaluwe
· ruimtelijke inrichting

· gewenste infrastructuur

· aspecten van milieu- technische aard en volksgezondheid
· werkgelegenheid

· aspecten van natuur en recreatie
commissie Grondgebiedzaken
De commissie Grondgebiedzaken begint op 7 juni om 19.30 uur. Commissievergaderingen bieden de mogelijkheid tot inspreken.

leden commissies

· · leden commissie Grondgebiedzaken
· · leden commissie Inwonerszaken

· · leden commissie Algemeen Bestuur en Middelen commissie Grondgebiedzaken

voorzitter: de heer J.J.M. van Buuren
commissiesecretaris: mevrouw M. Schetters, tel.: 0162-690203 commissie Inwonerszaken

voorzitter: de heer J. Rullens
commissiesecretaris: mevrouw J. van den Hoogen, tel.: 0162-690170 commissie Algemeen Bestuur en Middelen

voorzitter: mevrouw M. Vos - Kroeze
commissiesecretaris : de heer F. Adriaenssen, tel.: 0162-690252 raadslid als commissievoorzitter

Met een raadslid als voorzitter ontstaat een meer open houding en een frisse kijk op de zaak in de commissievergadering. Op die manier kan een commissie en de raad beter de vinger aan de pols houden bij het college en op hoofdlijnen sturen. inspreken tijdens een commissievergadering

Commissievergaderingen kennen de mogelijkheid tot inspreken. Dat is logisch, want zaken die in een later stadium in de raad worden besproken, komen eerst voor advies in een commissie. In de commissies zijn ook alle politieke partijen vertegenwoordigd die in de gemeenteraad zitting hebben. Het is dus uw kans uw mening te laten horen over de zaken die in de commissie op de agenda staan. U kunt twee keer inspreken: vóórdat uw agendapunt aan de orde komt en erna. In principe wordt u als belanghebbende op de hoogte gesteld van de behandeling in een commissievergadering, b.v. indien uw zienswijzen op een ontwerpbestemmingsplan worden behandeld of er gesproken wordt over een openbaar gebied in uw directe omgeving. Indien er zoals bij een bespreking van een beleidsnotitie teveel belanghebbenden zijn om persoonlijk uit te nodigen geldt de aankondiging in het weekblad als uitnodiging. Het is vaak zo dat na een eerste behandeling in de commissievergadering van een onderwerp er nog inspraakprocedures volgen.

melden bij de secretaris
Wanneer u wilt inspreken over een onderwerp dat op de agenda staat, verzoeken wij u dit tevoren te melden bij de secretaris van de commissie. U krijgt dat de spelregels voor inspreken toegezonden. Dit bevordert een vlotte gang van zaken tijdens de vergadering.

aanmelden kan:
Commissie Grondgebiedzaken, mevrouw M. Schetters, tel. 0162- 690203, e-mail mschetters@drimmelen.nl

Commissie Inwonerszaken, mevrouw J. van den Hoogen, tel. 0162- 690170, e-mail abraat@drimmelen.nl

Commissie Algemeen Bestuur en Middelen, de heer F. Adriaenssen, tel. 0162- 690252, e-mail fadriaenssen@drimmelen.nl Klik hier voor het downloaden van een aanmeldingsformulier.

links
dualisme en lokale democratie