FloraHolland


Weekbericht vestiging Rijnsburg: week 22

RIJNSBURG (7 juni 2005) - In week 22 van 2005 hebben we wat aanvoer betreft 1,5 procent in moeten leveren ten opzichte van 2004. De omzet komt uit op -9,5%. In 2004 was week 22 de week voor Pinksteren. Dit is een belangrijke reden dat deze week in 2005 zowel in aanbod als in de prijsvorming iets achterblijft. Voor het Nederlandse product was er sprake van een daling van -2,9 procent, dat deels gecompenseerd werd door de groei van 2,3 procent bij de importaanvoer. De gemiddelde prijs die gerealiseerd is, is met 0,169 0,015 lager dan in 2004. Op vrijdag zagen we de gemiddelde prijs wel weer oplopen naar 0,191. Dit schept wat hogere verwachtingen voor volgende week. Belangrijkste reden hiervoor is de gematigde weersvoorspelling.

Bij het Nederlandse product zien we een daling bij de rozen, zowel in het groot- als kleinbloemige assortiment. Ondanks deze daling zien we een middenprijs die 0,037 lager is dan vorig jaar.

De aanvoer van pioenen groeit deze week fors door. Sinds het begin van het seizoen zijn er diverse nieuwe soorten op de markt gekomen zoals de 'Miss America' en 'Show Girl' waardoor het assortiment voor de klok leuk is uitgebreid. Ook is deze week in de uitbloeiruimte weer een proef opgezet om de aanvoerkwaliteit van de pioenen te testen. Deze is voor geĂŻnteresseerden te bezichtigen.

De aanvoer van Zantedeschia overig (de kleurtjes) lag afgelopen week 14 procent hoger dan in dezelfde week vorig jaar. De gemiddelde prijs lag bijna 0,01 lager en is op 0,43 uitgekomen. Aan het einde van de week liep de prijs iets op, vrijdag was deze gemiddeld 0,51 bij redelijk forse aantallen. De aanvoer uit de kas is over zijn hoogtepunt heen, terwijl de aanvoer van buiten nog niet op gang is gekomen.

De aanvoer van tuinplanten loopt sterk terug met 40 procent. Het seizoen loopt op zijn einde en de aanvoerders kunnen terugkijken op een matig seizoen.


---