AEGON

AEGON-CNOOC ontvangt vergunning voor levensverzekeringen in Nanjing

Den Haag, 7 juni 2005 - AEGON N.V. maakt bekend dat AEGON-CNOOC Life Insurance Company Ltd., de 50/50 joint venture van AEGON N.V. met de Chinese National Offshore Oil Corporation (CNOOC), van de toezichthoudende instanties een vergunning heeft ontvangen om levensverzekeringsactiviteiten te starten in Nanjing, China.

Door deze vergunning is AEGON-CNOOC een van de eerste buitenlandse bedrijven die toegang krijgt tot de verzekeringsmarkt van Nanjing en tot de provincie Jiangsu, een van de snelst groeiende en meest ontwikkelde provincies van China.

Nanjing wordt de derde vestiging van AEGON-CNOOC in China. Naast het hoofdkantoor in Shanghai dat in mei 2003 van start ging, werd in mei van dit jaar ook de vestiging in Bejing geopend. De vergunning voor Nanjing past in de strategie van AEGON-CNOOC de activiteiten in China verder uit te breiden.

Over AEGON N.V.
AEGON N.V. is een van 's werelds toonaangevende beursgenoteerde levensverzekeraars, gemeten naar beurswaarde en balanstotaal. Het hoofdkantoor van AEGON is gevestigd in Den Haag. Eind 2004 had AEGON wereldwijd ongeveer 27.000 medewerkers in dienst.

De kernactiviteiten van AEGON bestaan uit
levensverzekeringen, pensioenen en spaar- en beleggingsproducten. De groep is verder actief op het gebied van ongevallenverzekeringen, aanvullende ziektekostenverzekeringen en overige
schadeverzekeringen en heeft beperkte bancaire activiteiten.

De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep is tevens aanwezig in een aantal andere landen, waaronder Canada, Hongarije, Slowakije, Spanje en Taiwan. AEGON heeft ook activiteiten in China, Polen en Tsjechië.

Belangrijke noot met betrekking tot verwachtingen De in dit bericht opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, zijn verwachtingen zoals bedoeld in de U.S. Private Securities Litigiation Reform Act. Verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en hun potentiële effecten op de onderneming. Deze mededelingen zijn geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden die zullen zijn die het management verwacht. De feitelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de verwachtingen.

Alle verwachtingen zijn onderhevig aan meerdere risico's en onzekerheden inclusief, echter niet beperkt tot het volgende: (1) veranderingen in algemene economische omstandigheden, inclusief veranderingen in de ontwikkeling van de financiële markten en rentestanden; (2) de reactie van klanten met betrekking tot nieuwe producten en distributiekanalen; (3) veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving, toezicht of belastingwetgeving die de kosten voor distributie van of vraag naar onze producten beïnvloeden; (4) overmacht; (5) terrorisme en oorlogsdaden; (6) veranderingen die invloed hebben op sterftecijfers, levensverwachtingen en andere factoren die de winstgevendheid van onze verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden; en (7) het niet behalen van verwachte resultaten, efficiencyverbeteringen of andere kostenbesparende initiatieven.

---

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail