Akzo Nobel

Intervet gaat deel van voederadditieven verkopen

Arnhem, 7 juni 2005 Intervet, Akzo Nobels business unit voor diergezondheidsproducten, heeft een overeenkomst gesloten waarbij een deel van de activiteiten op het gebied van voederadditieven wordt verkocht aan de Bulgaarse onderneming Biovet®. Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële bijzonderheden bekend te maken.

De definitieve overeenkomst, die nog moet worden goedgekeurd door diverse instanties, zal naar verwachting per 31 juli 2005 van kracht worden. De transactie omvat de verkoop van de Intervet-producten Sacox®, Salocin®, Flavomycin®, Gainpro®, Hostazym® en Stenorol®.

Deze producten behoren niet meer tot onze kernactiviteiten en passen strategisch gezien niet langer in Intervets portfolio", verklaarde Toon Wilderbeek, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel.

Ruurd Stolp, president van Intervet, voegde hieraan toe: Biovet is een leidende Europese producent en leverancier van medische en nutritionele voederadditieven. Gezien hun activiteiten, verwachten wij dat bij deze onderneming onze productlijn beter is gepositioneerd voor een succesvolle en winstgevende toekomst."

De president van Biovet, Kiril Domuschiev, gaf als commentaar dat de investering door zijn onderneming zal leiden tot spannende vooruitzichten voor de toekomst. "De distributie- en registratierechten, de intellectuele eigendomsrechten, de merkrechten en de knowhow voor deze voederadditieven van Intervet bieden uitstekende kansen voor onze afnemers en onze activiteiten. De producten van Intervet vormen een goede aanvulling op het productenassortiment van Biovet en wij zien met spanning uit naar de kansen die door onze investeringen worden gecreëerd.

Internet: www.akzonobel.nl; www.intervet.com; www.biovet.com Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343