Ingezonden persbericht


Sunbelt Software introduceert CounterSpy Enterprise

Geavanceerde oplossing tegen spyware voor bedrijven

Amsterdam, 7 juni 2005 - Sunbelt Software, leverancier van oplossingen voor replicatie, high availability en IT-beveiliging voor Windows-omgevingen, introduceert CounterSpy Enterprise, een oplossing om spyware te bestrijden. CounterSpy Enterprise is centraal te beheren en biedt optimale bescherming van alle werkstations binnen een bedrijfsnetwerk. Bedrijven zijn hiermee verzekerd van de detectie en de verwijdering van adware, spyware en andere bedreigingen. CounterSpy Enterprise heeft een intuïtieve interface en is eenvoudig te implementeren. Gebruikers profiteren bovendien van de uitgebreide Sunbelt-database met informatie over de meest recente spyware.

"Bedrijven krijgen steeds meer te maken met spyware", zegt Olivier Cohen, commercieel directeur bij Sunbelt Software. "Bovendien worden de makers van spyware vindingrijker waardoor spyware sneller en gemakkelijker schade veroorzaakt. Dit kan leiden tot systeemvertragingen of zelfs crashes. Ook komt het voor dat gegevens niet meer betrouwbaar zijn. CounterSpy Enterprise is speciaal ontwikkeld om deze bedreigingen weg te nemen. Het product biedt krachtige mogelijkheden voor de opsporing én de aanpak van spyware."

Als CounterSpy Enterprise spyware aantreft op gebruikerssystemen, wordt een rapport naar de centrale server gestuurd met daarin vier mogelijke te nemen acties: 'negeer', 'rapport opstellen', 'in quarantaine plaatsen' of 'verwijderen'. Systeembeheerders kunnen vervolgens kiezen voor de meest effectieve benadering. Door de mogelijkheid van CounterSpy Enterprise om uitgebreide rapporten op te stellen in zeven standaard rapportformaten zijn beheerders altijd optimaal geïnformeerd.

CounterSpy Enterprise werkt op basis van een uitgebreide database met actuele gegevens over spyware. Om ervoor te zorgen dat de database steeds up-to-date is, heeft Sunbelt een wereldwijd netwerk opgezet onder de naam ThreatNet. Iedere dag sturen gebruikers informatie over nieuwe spyware via dit netwerk naar het Spyware Research Center van Sunbelt. Naast deze informatie maakt CounterSpy Enterprise gebruik van de updates in de spywaredatabase van Microsoft. Aangezien Microsoft onlangs Giant Software heeft overgenomen, waarvan Sunbelt één van de grootste distributeurs was, stuurt Microsoft zijn updates nu ook door aan Sunbelt.

CounterSpy Enterprise is per direct beschikbaar vanaf EUR 255 exclusief BTW. Dit is de prijs voor een Small Business Network Kit waarmee tien werkstations te beschermen zijn. Upgrades en updates van de spyware-definities zijn een jaar lang inbegrepen. Voor meer informatie en een gratis testversie: http://sunbelt-software.com/CounterSpyEnterprise.cfm.

Over Sunbelt Software
Sunbelt System Software, opgericht in 1983, is de eerste en grootste leverancier van beheeroplossingen en -tools voor het beheer van bedrijfsinfrastructuren onder Windows. Sunbelt System Software maakt deel uit van de in Frankrijk gevestigde Sunbelt International Group en is actief in het EMEA-gebied en verschillende andere landen. Sunbelt Software Distribution, tevens onderdeel van de Sunbelt International Group, beheert de activiteiten in de Verenigde Staten en Canada. De Sunbelt-groep heeft kantoren in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten. De totale omzet bedroeg in 2004 ruim 35 miljoen dollar. Meer informatie over Sunbelt System Software vindt u op: www.sunbelt-software.com.



Ingezonden persbericht