Samenwerking tussen WCC en Resume Mirror zal productiviteit...


07.06.2005 / 09:04 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Wcc services u.s.

De samenwerking tussen WCC Services en Resume Mirror zal de productiviteit van personeelswervende organisaties aanzienlijk verhogen

PALO ALTO, California, en VANCOUVER, British Columbia, June 7/PRNewswire/ --


- De technologieset zoekt snel in aanmerking komende sollicitanten uit enorme grote bestanden met CV's op.

WCC Services U.S. Inc., een softwarebedrijf dat zich specialiseert in bedrijfskritische matching-software, en Resume Mirror Inc., een bedrijf dat geavanceerde technologiecomponenten voor rekrutering ontwikkelt, kondigden vandaag aan een overeenkomst te hebben bereikt voor de verkoop en marketing van hun respectieve producten. Dankzij de combinatie van de REX-technologie van Resume Mirror voor het zoeken van CV's en ELISE, de matching-technologie, kunnen personeelsorganisaties en rekruteringsbedrijven nu over de programma's beschikken om snel in aanmerking komende sollicitanten te zoeken in de vele CV's en om deze CV's te koppelen aan de juiste vacatures.

De economische omgeving blijft veranderen en daarom moeten rekruteringsorganisaties snel kunnen reageren op de enorm groeiende vereisten van werkgevers. Door de economische expansie moeten veel bedrijven snel en efficiënt hun personeel kunnen vinden. Ook door de groeiende tendens van uitbesteding is het nodig om zeer snel zeer deskundig reservepersoneel te vinden. ELISE en REX kunnen deze organisaties helpen om sneller personeel te rekruteren en de wervingskosten te verlagen. Deze twee vereisten zijn immers van vitaal belang om de productiviteit voortdurend te verhogen en te verbeteren naarmate de marktdynamica evolueert. REX, de software van Resume Mirror om CV's te parsen, analyseert zeer snel gegevens uit een elektronische bron en zet ze om in gestructureerde, op te zoeken gegevens. Met ELISE, de matching-technologie van WCC, kunnen grote databases met gestructureerde CV's worden doorzocht en wordt in minder dan een seconde een gerangschikte set van treffers geretourneerd. De combinatie van deze twee producten geeft rekruteringsorganisaties hét middel bij uitstek om snel de best mogelijke sollicitanten te leveren.

'Vele personeelswervende en outsourcing-bedrijven hangen sterk af van gestructureerde gegevens uit CV's, sollicitatiebrieven en andere documenten over de achtergrond van een bepaalde persoon', aldus Praj Patel, algemeen manager van Resume Mirror. 'ELISE, de matching-software en zoekmachine van WCC, analyseert deze gestructureerde gegevens om de relevantie van de zoekresultaten te verhogen. Men krijgt dan een aangepaste lijst van sollicitanten, gerangschikt van hoog naar laag volgens de belangrijkste vereisten gesteld voor een bepaalde vacature. Door de samenwerking van WCC en Resume Mirror kunnen deze organisaties hun productiviteit enorm verhogen met stijgende algemene resultaten en groei tot gevolg.'

WCC is in Nederland gevestigd en heeft in Europa een sterke reputatie opgebouwd met klanten zoals Adecco, Vedior en het Ministerie van Tewerkstelling in Duitsland en Groot-Brittannië. Resume Mirror is gevestigd in het Canadese Vancouver en heeft een sterke aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt met klanten zoals Bernard Hodes Group, Hire.com en ExecuNet. De producten van beide bedrijven zijn niet alleen zeer complementair, maar hun samenwerkingsverband is ook vanuit regionaal oogpunt een uitstekende beslissing waardoor hun beider internationale aanwezigheid zal worden versterkt.

'De combinatie van Rex en ELISE zal voordelen opleveren voor de sollicitanten en voor de rekruteringsbedrijven, aangezien het koppelen van ingediende CV's aan het zoeken naar de geschikte kandidaten eenvoudiger en beter zal plaatsvinden', aldus Peter Went, CEO van WCC Services. 'Door ons samenwerkingsverband met Resume Mirror zullen beide bedrijven voor hun producten meer klanten over de hele wereld kunnen bereiken en hun productiviteit over de hele bedrijfstak kunnen verhogen', zo voegde hij eraan toe.

Info over Resume Mirror Inc.

Resume Mirror Inc. levert innoverende softwarecomponenten, on-line diensten en gerichte applicaties voor personeelsadministratie- en rekruteringsbedrijven. Toonaangevende leveranciers van personeelssystemen, vacaturebanken, CV-verwerkende bedrijven, grote vennootschappen en personeelswervende bedrijven gebruiken de technologie en diensten van Resume Mirror om hun rekruteringsapplicaties te verbeteren. Wij leveren kwaliteitstechnologie voor het analyseren en intelligent opzoeken van CV's die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in elke rekruteringsapplicatie voor verhoogde productfunctionaliteit en meetbare verbeteringen aan de huidige CV-gerelateerde verwerkings- en zoekmethoden. Klanten en partners zijn onder meer TruStar Solutions, Inc., Aquent, Bernard Hodes Group, Hire.com, SonicRecruit, MSX International, SAIC, VirtualEdge, HireDesk, CGI en Peoplesoft. U kunt onze website bezoeken op www.resumemirror.com.

Info over WCC

WCC Services is opgericht in 1996 en ontwikkelt gespecialiseerde zoeksoftware voor bedrijven die behoefte hebben aan bedrijfskritische matching. ELISE, het paradepaardje van het bedrijf, is een fuzzy database die nauwkeurige en relevante treffers produceert tegen een ongeëvenaarde snelheid. Veel van de grootste personeelswervende bedrijven en bepaalde ministeries van tewerkstelling maken gebruik van de technologie van WC om hun rekruteringsproces te verbeteren. ELISE wordt ook gebruikt in eCommerce-applicaties om klanten te helpen de beste producten te vinden, en in beveiligingsapplicaties om identiteiten te matchen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Nederlandse Utrecht en het bedrijf heeft ook kantoren in Palo Alto, Californië. Meer informatie kunt u lezen op: www.wcc-us.com.

Website: www.wcc-us.com

Source: WCC Services U.S. Inc.

Rick Fernandez van Incendio International, +1-770-973-8401 of rick@incendio.net voor WCC Services, of Imre Togyi van Resume Mirror, +1-604-214-8550 of itogyi@resumemirror.com