Gemeente Den Haag

juni 2005
Gemeente beloont 'vette' plannen met zevenhonderd euro (6 juni)

Vanaf deze week kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar uit Den Haag maximaal zevenhonderd euro subsidie aanvragen voor een leuke, originele activiteit. Alle informatie over 'Jouw idee, doe er wat mee!' is te vinden op www.jipdenhaag.nl/jouwidee

'Jouw idee, doe er wat mee!' bestaat sinds 2002. De gemeente daagt jongeren hiermee uit om leuke activiteiten te organiseren in de stad. Niet alleen voor andere jongeren, maar bijvoorbeeld ook voor ouderen of kinderen. In 2004 kwamen veel originele ideeën binnen, zoals een filmnacht, een skatefeest, toneelvoorstellingen en een graffitiwedstrijd. De gemeente heeft toen subsidie gegeven aan 41 activiteiten.

Jongeren kunnen de subsidie aanvragen via internet of bij het Jongeren Informatie Punt aan de Amsterdamse Veerkade 17 in Den Haag. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De jongere moet bijvoorbeeld in Den Haag wonen en de activiteit moet ook in Den Haag plaatsvinden. De regeling loopt tot 1 november 2005 en 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' en 'op is op'. Het Jongeren Informatie Punt is bereikbaar voor alle vragen over de subsidie, telefoon 070-3655930.