Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 186

datum: 7 juni 2005

Gemeentepenning voor divisiedirecteur Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling

Henk van den Broek, divisiedirecteur van Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, ontving gisteren de gemeentepenning van de stad Amersfoort tijdens zijn afscheidsbijeenkomst uit handen van burgemeester A. van Vliet-Kuiper

De heer H. van den Broek heeft gisteravond ter gelegenheid van zijn afscheid als divisiedirecteur van Heijmans IBS Vastgoedontwikkeling de gemeentepenning van de Stad Amersfoort ontvangen. Per 1 mei jongstleden trad Van den Broek op eigen verzoek terug als divisiedirecteur.

De heer Van den Broek speelde de afgelopen twintig jaar een rol van betekenis op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling in Amersfoort en de regio. Hij was onder andere betrokken bij de realisatie van de wijken Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst. Ook was hij de eerste voorzitter van het Woonkompas en stond hij aan de wieg van stadsinformatiecentrum De Observant.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de heer Van den Broek de gemeentepenning van de stad Amersfoort met de inscriptie "Fascinerende Betrokkenheid" toe te kennen als blijk van waardeling voor al zijn initiatieven op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling. De gemeentepenning is uitgereikt op maandag 6 juni 2005 tijdens zijn afscheidsbijeenkomst op De Nunspeetse Golfclub te Nunspeet.

Overige informatie:
In de periode 1985 - 1997 was de heer Van den Broek directeur van de Stichting Centrale Woningzorg. Daarna werd hij directeur bij Van Zwol die in 1999 is overgenomen door Heijmans. Per 1 juni werd Van den Broek benoemd tot divisiedirecteur Heijmans Bouw en Vastgoedontwikkeling. In 2001 nam Heijmans IBC over en werd H. van den Broek divisiedirecteur Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling (Bouw en Vastgoed zijn per die datum gesplitst).

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lidwien Meeder, Concernstaf gemeente Amersfoort, telefoon 06 42 83 29 74.


---- --